Sport15. september 2023

Nu er det slået fast: Jonas Vingegaard kører for Sepp Kuss

Jonas Vingegaard var hjælperytter for Sepp Kuss på 18. etape af Vuelta a Espana. Danskeren viste omverden, at han står bag amerikaneren
Jonas Vingegaard kommer til at være hjælperytter for Sepp Kuss resten af Vueltaen.
Jonas Vingegaard kommer til at være hjælperytter for Sepp Kuss resten af Vueltaen.
 Foto: Manuel Bruque/EPA/Ritzau Scanpix

Den seneste uges tid har der været rygter om intern strid på Jumbo-Visma-holdet, da det har vist sig, at holdet har de tre klart stærkeste ryttere i årets Vuelta a España.

Og da Sepp Kuss, den ellers erklærede hjælper for kaptajnerne Jonas Vingegaard og Primoz Roglic, var i førertrøjen, blev der spekuleret i, om han ville få lov til at beholde den.

Et par gange er Vingegaard rykket væk og har taget to etapesejre og ædt sig ind på Kuss, og onsdag var det Roglic, som gjorde det samme med Vingegaard på hjul, mens Kuss ikke kunne følge med.

Det betød, at danskeren kun var otte sekunder efter Kuss inden torsdagens formentlig afgørende bjergetape. Men her blev det understreget, at Vingegaard ikke vil pille førertrøjen af sin loyale hjælperytter.

– Det var rart at vise omverdenen, at vi står bag Sepp. Det er dejligt. Det er den holdning, jeg hele tiden har haft – at vi skulle stå bag Sepp og sørge for, at han vinder, siger Vingegaard til TV 2 Sport efter 18. etape.

Danskeren indtog en rendyrket hjælperolle for Kuss på finalestigningen, selv om han lignede en rytter på søndagstur, som hvert øjeblik kunne sætte alle de andre, hvis han ville.

Det gjorde han ikke, han blev og trak Kuss, som han endda lod køre ni sekunder fra sig på de sidste par hundrede meter, formentlig for at dræbe enhver tvivl om, at han vil forsøge at tage trøjen fra amerikaneren.

– Jeg er glad for, at han beholder førertrøjen, konstaterer Vingegaard.

Den dobbelte Tour de France-vinder er 17 sekunder efter Kuss, mens Roglic er yderligere 51 sekunder efter.

På fjerdepladsen ligger Juan Ayuso fra UAE Emirates-holdet, som er fire minutter efter Kuss. Alt tegner altså til et rent Jumbo-Visma-podie i Madrid søndag.

Sidste års Vuelta-vinder, Remco Evenepoel, tog torsdag sin tredje etapesejr i årets løb.

Sponsoreret indhold