Sport23. januar 2024 (opd. 23. januar 2024)

Novak Djokovic er klar til semifinalerne

Har netop sejret i Australian Open
Den er hjemme!
Den er hjemme!
 Foto: Issei Kato/Reuters/Ritzau Scanpix

Verdensetter og forsvarende mester Novak Djokovic er klar til semifinalerne ved Australian Open. Men det krævede enorm tålmodighed og mange frustrationer undervejs.

12.-seedede Taylor Fritz var en sand korkprop i egne servepartier gennem to sæt, men måtte til sidst se sig slået med 6-7, 6-4, 2-6 og 3-6.

I løbet af de to første sæt tilspillede Djokovic sig ikke færre end 15 breakbolde i den 26-årige amerikaners serv. Og samtlige 15 gange lykkedes det Fritz at afværge.

Djokovic spillede hverken dårligt eller henholdende på sine breakbolde, men Taylor Fritz havde en utrolig evne til at hive sit bedste spil og sine fantastiske vinderslag op på de afgørende bolde.

Det lykkedes serberen at få første sæt i land via tiebreak efter selv at have afværget to sætbolde i egen serv, men de forspildte chancer i amerikanerens serv gav tydelige frustrationer hos Djokovic.

De blev større, da Fritz brød ham fra andet sæts start og blev ved med at afværge serberens mange chancer for at bryde tilbage.

Det førte til udligning til 1-1 i sæt.

Dog blev det konstante pres på Fritz såvel mentalt som fysisk til sidst for meget.

Da Djokovic tidligt i tredje sæt på breakbold nummer 16 endelig fik nedbrudt Fritz' serv, tippede kampen endegyldigt over i favorittens favør.

Fritz var træt, tabte andet sæt klart, og selv om han fik neutraliseret et serbisk break i fjerde sæt, var det kun for selv at blive brudt igen.

Ved 5-3 kunne Novak Djokovic serve sig i semifinalen efter 3 timer og 45 minutters intens tennis.

I opgøret om en finaleplads venter italieneren Jannik Sinner, der vandt i tre sæt over russiske Andrey Rublev. Sinner er nummer fire i verden.

Novak Djokovic er rekordholder i Australian Open, som han har vundet hele ti gange i karrieren.

Derudover står han noteret for i alt 24 grand slam-titler i herresingle, hvilket også er rekord. Tættest på kommer Rafael Nadal, som har vundet 22. Roger Federer nåede op på 20 titler.

Sponsoreret indhold