Sport26. juli 2023

Norsk fodboldstjerne undskylder udbrud ved VM

Caroline Graham Hansen har undskyldt efter at have givet kritisk interview, da hun var i sine følelsers vold
Barcelona-profilen fortryder sit ordvalg.
Barcelona-profilen fortryder sit ordvalg.
 Foto: ASSOCIATED PRESS

Den norske fodboldstjerne Caroline Graham Hansen undskylder, at hun efter Norges nullert i VM-premieren mod Schweiz langede ud efter Norges landstræner, Hege Riise.

Barcelona-spilleren tog ordet som den første på onsdagens presseseance i den norske lejr i Auckland og beklagede, at hun lod sig rive med af negative følelser i et tv-interview efter 0-0-kampen mod schweizerne et døgn forinden.

- Jeg vil gerne bede om forladelse. Jeg er bare et menneske, og der er mange følelser involveret. Jeg har haft nogle hårde dage, og det tog lidt overhånd efter kampen i går (tirsdag, red.).

- Jeg vil gerne undskylde over for mine holdkammerater, trænerne og alle andre, fordi jeg har været med til at fjerne fokus fra det, der betyder noget: at være her og spille VM, siger Caroline Graham Hansen ifølge NTB.

Den 28-årige offensivspiller har spillet over 100 landskampe, og hun havde regnet med også at starte inde i VM-kampen mod Schweiz, men blev først skiftet ind i det 57. minut.

Hege Riise blev norsk landstræner sidste år, og hun pillede hurtigt Caroline Graham Hansen ud af landsholdets anførergruppe. Bænkpladsen mod Schweiz fik bægeret til at flyde over.

- Jeg var meget skuffet over ikke at starte inde i en af de vigtigste landskampe i lang tid. Jeg er i form, og jeg vidste, at jeg kunne bidrage. Jeg var uenig i trænerens afgørelse, og det har jeg lov til at være.

- Det hele knytter sig til, at jeg for et år siden blev taget ud af anførergruppen som en af Heges første gerninger. Derfor var det mine irrationelle følelser, som talte, siger Caroline Graham Hansen.

Efter 0-0-kampen tirsdag mod Schweiz sagde hun blandt andet følgende til Viaplay:

- Jeg føler, at jeg er blevet trådt på i et år. Man snakker hele tiden om, at man skal stå sammen som hold og nation, men jeg føler, at jeg bare har taget imod i det sidste år. Der er ikke noget, som er gratis her i livet, men jeg troede, at jeg havde oparbejdet en vis respekt.

- Sådan er det åbenbart ikke. Måske skal jeg tro mindre på mig selv. Janteloven står stærkt i Norge, sagde Caroline Graham Hansen, men ville ikke sætte navn på, hvem kritikken var adresseret til, selv om ingen var i tvivl om, at det var landstræner Hege Riise.

Landstræneren accepterer undskyldningen og vil ikke sende den åbenmundede stjerne hjem.

- Vi har holdt nogle møder, og Caroline har givet en undskyldning. Hun er oprigtigt ked af det. Vi er altid åbne og modtagelige over for undskyldninger, og hun har givet en, og den har vi accepteret, siger landstræneren onsdag.

Hege Riise siger også, at hun fortsat mener, at det var rigtigt at bænke den offensive profil. Landstræneren håber, at hele balladen i sidste ende vil samle og styrke det norske VM-hold.

Norges næste VM-kamp er søndag mod Filippinerne.

Sponsoreret indhold