Sport12. marts 2024

Norsk chok: Stopper på landsholdet

Landstræner Ståle Solbakken har forgæves forsøgt at overtale 28-årige Frederik Aursnes til at genoverje sin beslutning
Et velkendt navn glimrede ved sit fravær på landstræner Ståle Solbakkens liste, da han tirsdag udtog sin trup.
Et velkendt navn glimrede ved sit fravær på landstræner Ståle Solbakkens liste, da han tirsdag udtog sin trup.
 Foto: Neil Hanna/ASSOCIATED PRESS

Det er ikke hverdagskost, at fodboldspillere frivilligt takker nej, når landstræneren ringer.

Det er imidlertid tilfældet for Benfica-spilleren Fredrik Aursnes, der er færdig på det norske landshold efter eget valg. På det norske fodboldforbunds hjemme fortæller han, at han har truffet beslutning efter lang tids overvejelser.

https://imgix.seoghoer.dk/2024-03-12/20230920-214501-l-1920x1342we.jpg
Frederik Aursnes i duel med danske Mads Bidstrup, da Benfica og FC Zalsburg tørnede sammen i Champions League gruppe D i efteråret.
 Foto: Pedro Nunes/Ritzau Scanpix

Det er ifølge Aursnes presset, der følger med at præstere i Benfica og på landsholdet samtidig, der er blevet for meget for ham:

- Jeg føler, at jeg ønsker mere tid og frihed til at prioritere andre ting end fodbold i mit liv, fortæller han til forbundets hjemmeside, hvor han samtidig understreger, at han er stolt over sin tid på landsholdet.

Ærgerlig Solbakken

Landstræner Solbakken fortæller, at han forsøgte at overtale 28-årige Aursnes til at blive. Det var i øvrig under netop Ståle Solbakken, at Aursnes fik sin debut på A-landsholdet i 2021.

- For nu er det permanent. Det er kedeligt, og derfor er jeg også gået all-in på at overtale ham et par gange før, siger Solbakken ifølge Dagbladet.

- Jeg har kendt til hans tanker i noget tid og har prøvet at overtale ham, men vi blev enige om, at da han følte samme behov inden denne sæson, skulle jeg ikke gå ind i nye diskussioner, fortæller den tidligere FCK-træner.

Frederik Aursnes nåede 20 landskampe og scorede et enkelt mål for det norske landshold.

Sponsoreret indhold