Sport27. januar 2024

Nikolaj Jacobsen om Magnus Saugstrups rygskade: Spiller med begrænsninger

Magnus Saugstrup regner med at blive klar til EM-finalen, selvom han stadig har ondt. Nikolaj Jacobsen kæmper også for, at de får Saugstrup med
Magnus Saugstrup har lørdag fortsat smerter i ryggen, men han håber på at være med til EM-finalen.
Magnus Saugstrup har lørdag fortsat smerter i ryggen, men han håber på at være med til EM-finalen.
 Foto: Christopher Neundorf/EPA/Ritzau Scanpix

En af det danske håndboldlandsholds vigtigste mænd kommer næppe til at kunne spille for fuld udblæsning i søndagens EM-finale mod Frankrig.

Magnus Saugstrup kæmper med efterveerne af det vrid, han fik i ryggen sidst i første halvleg i semifinalen, og landstræner Nikolaj Jacobsen regner med, at stregspilleren vil være hæmmet i et vist omfang.

- Vi kommer til at kæmpe for at få ham med, fordi han er så vanvittig vigtig for os. Men det bliver nok med nogle begrænsninger i Magnus' spil. Det tror jeg godt, jeg tør sige, siger landstræneren.

Som konsekvens af rygproblemerne nøjedes Saugstrup med at spille i forsvaret i anden halvleg mod tyskerne.

Det kan meget vel blive tilfældet igen mod Frankrig. Også fordi især Simon Hald i semifinalen viste sig som en solid vikar.

- Han har ikke spillet så meget angreb, men scorede på alle chancer og spillede rigtig godt, men jeg havde problemer med at gøre det, jeg skulle, fordi det gjorde ondt, siger Magnus Saugstrup

- Det handler også om, hvad vi har brug for. Det, vi finder ud af, skal være for holdets bedste. Der er mange gode spillere på det her hold, lyder det fra stregspilleren.

Han begyndte lørdagen på briksen hos landsholdets fysioterapeut Anja Greve, men smerterne når næppe at forsvinde inden søndag klokken 17.45, når finalen fløjtes i gang.

- Det ser en lille smule bedre ud, synes jeg. Men det er ikke, fordi forbedringen er vanvittig. Jeg har stadig ondt, men jeg håber, at det fortsætter med at blive bedre frem mod finalen. Jeg tror i hvert fald ikke, at det bliver værre, siger Magnus Saugstrup.

Sponsoreret indhold