Sport19. januar 2024

Nikolaj Jacobsen om dansk sejr: Meget lettet

Det var noget nær kaotiske scener, da Danmark i kampens sidste sekunder fik annulleret en scoring og kort efter, var det svenskernes tur
Danmark har nu fem ud af fem mulige sejre.
Danmark har nu fem ud af fem mulige sejre.
 Foto: Odd Andersen/Ritzau Scanpix

En vild håndboldaften i Hamborg endte med dansk sejr, da det lykkedes at besejre Sverige med 28-27 i et nervepirrende drama.

Danmark var foran i store dele af opgøret, og selvom det blev helt tæt mod kampens afslutning, formåede de danske verdensmestre med hiv og sving at sikre to point.

Landstræner Nikolaj Jacobsen var da også en lettet mand kort efter slutfløjt:

- Det er jeg meget lettet over, som kampen udvikler sig til sidst, siger landstræner Nikolaj Jacobsen til TV 2 Sport efter kampen.

I kampens døende sekunder leverede Magnus Landinen forløsende scoring, der sikrede en dansk føring på to mål, men kampens dommerpar besluttede sig efterfølgende - efter stærkt pres af de svenske spillere og stab - for at se situationen igennem på video, og her fandt de grund til, at Landins mål ikke skulle tælle.

I stedet fik svenskerne et sidste angreb, hvor de nu havde muligheden for at udligne. Det gjorde Oscar Bergendahl, men dommeren fløjtede for overtrådt.

- Det er rigtigt nok, at vi bruger tre afleveringer, hvor vi kun har to, og det er de sidste 30 sekunder, så det var fint nok. Jeg havde lidt svært ved at se, det kunne blive 17 sekunder, men sådan er det. Vi fik to point, og det er det vigtigste, siger landstræneren.

Med sejren kan Danmark allerede på søndag sikre sig en plads i semifinalen, hvis man skaffer minimum ét point mod Norge.

Sponsoreret indhold