Sport13. januar 2023

Nikolaj Jacobsen fortæller om GOG-fester: - Folk var skingrende sindssyge

Den danske landstræner var en del af det første mesterskabshold på herresiden i GOG - og der blev festet igennem
Nikolaj Jacobsen startede sin seniorkarriere i GOG, der blandt andet blev kendt for fællesskab, sammenhold og ikke mindst de vilde fester. 
Nikolaj Jacobsen startede sin seniorkarriere i GOG, der blandt andet blev kendt for fællesskab, sammenhold og ikke mindst de vilde fester.
 Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

De færreste med interesse for håndbold ved ikke, hvem GOG er. De er blevet en håndboldgigant i Danmark og har efterhånden fået opbygget sig et imponerende pokalskab.

Mange landsholdsspillere har gennem tiden været forbi Sydfyn og de rød-gule spilletrøjer.

En af dem er den nuværende herrelandstræner Nikolaj Jacobsen, der startede sin seniorkarriere i GOG. Her var han med ti at vinde klubbens første mesterskab i 1992.

Han mindes en fantastisk tid i klubben, men også en tid hvor der blevet gået til makronerne efter kampene. Folk var dygtige i første og anden halvleg, men de kunne også godt præstere i tredje halvleg, når alkoholen kom på bordet.

- Jeg kan huske til min første GOG-fest, at folk er skingrende sindssyge, fortæller Nikolaj Jacobsen i TV 2-dokumentaren 'Vi er GOG', hvor anekdoterne fra festerne i klubben bliver fortalt i ind strøm.

- Poul Syberg (daværende kvindetræner og næstformand) sidder på et tidspunkt til festen og synes, at hans bil var alt for pæn og havde for få buler. Så fik han fire unge mænd til at gå ud og hoppe på taget. Så kunne der nærmest ikke sidde nogen i bilen, fordi taget var gået så meget ned i midten, fortæller landstræneren med et smil på læben.

Han husker dog også, at det engang imellem godt kunne udvikle sig til at tage en smule overhånd med festerne.

- På et tidspunkt synes jeg måske også, at nogle af festerne blev lige vilde nok, fordi man hele tiden skulle prøve at overgå det, der var sket sidst.

Noget, TV 2's håndboldekspert Bent Nyegaard, der var træner i klubben på det tidspunkt, giver Nikolaj Jacobsen ret i.

- Jeg synes, det blev for meget i GOG, og det havde jeg nogle voldsomme skænderier med Poul Syberg om, fortæller han.

GOG har siden det første mesterskab i 1992 vundet yderligere syv mesterskaber. Det seneste i sidste sæson, hvor de endte en mesterskabstørke på 15 år.

Her imellem har klubben blandt andet været gået konkurs og kæmpet sig tilbage til toppen af dansk håndbold igen.

Spillere som Mikkel Hansen, Niklas Landin og Mathias Gidsel har alle spillet i GOG.

Sponsoreret indhold