Sport15. januar 2024

Nikolaj Jacobsen afviser: - Ingen problemer!

Landstræneren vil ikke høre tale om, at det danske hold skulle have svært ved at løse offensivt forsvar
Nikolaj Jacobsen forstår ikke modstanderholdenes taktiske valg. 
Nikolaj Jacobsen forstår ikke modstanderholdenes taktiske valg.
 Foto: Michael Rieck

Det er tilsyneladende kommet på mode at prøve at bremse det danske håndboldlandshold med offensivt forsvarsspil.

Men selv om præstationerne ved EM i perioder har været lidt hakkende, har Danmark ikke haft de store problemer med at spille sig til chancer over for aggressive og fremskudte forsvarere.

Og står det til landstræner Nikolaj Jacobsen, er de kommende modstandere velkomne til at forsøge sig med offensiv opdækning igen. Han tror ikke, at det bliver den opskrift, der kommer til at bremse Mathias Gidsel og co.

- Jeg vil jo sådan set gerne have, at modstanderne dækker offensivt. Jeg synes ikke, at det er den bedste måde at udfordre os på. Det har vi alt for dygtige mand-mod-mand-spillere til.

- Vi brændte lidt for meget mod Tjekkiet, og det vil altid give noget urytme i spillet, men vi har ikke haft problemer med at løse det, siger Nikolaj Jacobsen.

Han mener, at der er opstået en idé om, at Danmark har det svært mod offensive forsvar efter semifinalenederlaget til Spanien ved EM for to år siden.

Men det er en helt forkert analyse af den kamp, fastslår Jacobsen.

- Der var ikke nogen, der nævnte, at Gonzalo Perez de Vargas (Spaniens målmand, red.) havde otte redninger i de sidste 17 minutter. Det var den eneste grund til, at vi tabte.

- Årsagen var ikke, at Spanien gik en lille smule frem, som de i øvrigt næsten altid gør, siger Nikolaj Jacobsen.

Faktum er dog, at modstanderne stadig forsøger at overraske med forskellige offensive forsvarsvarianter. Tjekkerne spillede en slags kaosforsvar, så længe de havde luft.

Grækerne gik især langt frem imod den fodrappe Mathias Gidsel. Det forhindrede dog ikke Danmark i at vinde med 40-28.

- Hvis man er tilfreds at lukke 40 mål ind, så fint med mig. Kan vi score 40 mål, så skal de andre være virkelig dygtige i den anden ende, hvis de skal slå os, konstaterer Nikolaj Jacobsen.

Danmark skal i aktion ved EM igen mandag aften, hvor Portugal venter i den sidste indledende gruppekamp.

Sponsoreret indhold