Sport11. august 2023

Nikolai Terteryans tvillingebror Sebastian ofrede sig for Nikolai: - Jeg kan aldrig være taknemmelig nok

Når OL om et år finder sted i Paris er det med dansk deltagelse i boksning for første gang i 12 år. Billetten tilhører Nikolai Terteryan, og den billet takker han særligt sin tvillingebror Sebastian for
Nikolai Terteryan skal til OL næste år i Paris. Det blev på "bekostning" af tvillingebror Sebastian. Sebastians valg om at ofre sig vil Nikolai være evigt taknemmelig for.
Nikolai Terteryan skal til OL næste år i Paris. Det blev på "bekostning" af tvillingebror Sebastian. Sebastians valg om at ofre sig vil Nikolai være evigt taknemmelig for.
 Foto: Kaspar Wenstrup

Til OL 2024 i Paris vil Nikolai Terteryan næsten lige være fyldt 23 år.

Her står Nikolai over for de største kampe i karrieren, og muligheden for at deltage ved et OL kalder han da også for en ”once in a lifetime opportunity” i SE og HØR sportpodcasten ”Af banen”.

Hele Terteryan-familien bløder boksning. Tvillingebror Sebastian bokser normalt i samme vægtklasse som Nikolai – 71 kilo – men de danske tvillinger med armensk afstamning har aldrig bokset mod hinanden.

Og det gjorde de heller ikke da der skulle bokses om OL-billetten i 71 kilo-vægtklassen, hvor Nikolai Terteryan endte med at sikre dansk deltagelse ved European Games.

Det var et bevidst valg fra tvillingebrødrene.

For at undgå at konkurrere mod hinanden valgte Sebastian at gå to vægtklasser ned.

I træningslokalet i Vejle har Nikolai og Sebastian Terteryan brugt utallige timer med hinanden for at gøre hinanden bedre.
I træningslokalet i Vejle har Nikolai og Sebastian Terteryan brugt utallige timer med hinanden for at gøre hinanden bedre.
 Foto: Ritzau Scanpix

Nikolai Terteryan fortæller årsagen til beslutningen i ”Af banen”.

- De har fjernet halvdelen af OL-vægtklasserne, og det satte os i et dilemma. For hvem skulle rykke op eller ned? Vi tog en masse test og jeg havde sværere ved at komme ned i 63,5 kilo end ham. Det gjorde han også, men det er svært at holde det.

Havde Sebastian kvalificeret sig i 63,5 kilo betød det også, at han skulle holde sig til den vægtklasse i et år.

- Det blev bare meget hårdt mentalt. Inden mine kampe til turneringer var mit fokus på at hjælpe ham med alt. Jeg kunne ikke lade ham være alene med noget, og i sidste ende fungerede det ikke.

- Jeg kan aldrig være taknemmelig nok for, at han gjorde som han gjorde. Hvis det havde været omvendt var jeg ikke i tvivl om, at han nok også skulle have kvalificeret sig.

I ”Af banen” fortæller Nikolai, at der dog stadig på nuværende tidspunkt er en lille mulighed for, at Sebastian gør sin tvillingebror selskab til OL i Paris.

Sebastian kan stadig nå at stille op for Armenien, men dette vil dog give to års ”karantæne” fra det danske landshold.

Den anden mulighed er, at han går to vægtklasser op fra 71 kilo og derfor bokser i 80 kilo.

I dette tilfælde er der en kvalifikation til januar – OL-billet eller ej vil Sebastian Terteryan i hvert fald være at finde i Paris næste år.

- Uanset hvad kommer han og støtter mig. Enten som tilskuer eller deltager. Han kommer til at råbe højest i arenaen. Det er jeg ikke i tvivl om, siger Nikolai Terteryan i ”Af banen”.

I ”Af banen” fortæller Nikolai Terteryan blandt andet også om, hvordan han blev overrasket i Danmark efter OL-billetten var i hus og hvor meget far Tigran og resten af familien betyder for ham.

Sponsoreret indhold