Sport19. marts 2024

Nicolai Vallys afslører: Har fået konstateret ADHD

Superliga-stjernen så det ikke som verdens største chok, og så mener han ikke, at diagnosen har været et problem for ham – tværtimod
Nicolai Vallys afslører over for Euroman, at han i sommer fik konstateret ADHD.
Nicolai Vallys afslører over for Euroman, at han i sommer fik konstateret ADHD.
 Foto: Martin Høien

LÆS OGSÅ: Efter brud: Pernille Blume flytter sammen med veninden

Med 10 mål og syv assists i de første 22 Superliga-kampe i denne sæson, har 27-årige Nicolai Vallys spillet en stor rolle i, at Brøndby IF er at finde på Superligaens andenplads.

Siden skiftet i 2022 har han været noget af en åbenbaring for klubben på Vestegnen, hvor han også har fået sig et nyt kælenavn.

Det fortæller han i et større interview med Euroman.

Holdkammeraterne kalder ham af og til ”sommerfuglen”, fordi han hurtigt bliver distraheret.

Og det er der en naturlig årsag til.

I sommer fik Superliga-profilen nemlig konstateret ADHD.

– De bogstaver – ADHD – er ikke et problem for mig. Tværtimod. Jeg tror, det har været en hjælp. Og jeg synes også, det afspejler sig i min måde at spille fodbold på, siger han til Euroman.

Charlotte og Allan Vallys, Nicolai Vallys forældre, tror også, at deres søn er glad for, at han har fået en årsag til, at der til tider kan have kørt meget rundt i hovedet.

Som Vallys selv siger, har ADHD overhovedet ikke været et problem, og særligt på fodboldbanen har han mere brugt det som sin styrke.

Følsomt menneske

I interviewet med Euroman bliver det pointeret, at Nicolai Vallys sjældent siger ”jeg synes” og ”jeg mener”, men derimod benytter sig af udtrykket ”jeg føler”.

Selv om cv’et siger Superliga-stjerne er han nemlig ikke helt ligesom alle andre fodboldspillere.

Han er ikke bleg for at snakke højt om tingene, og netop derfor går han også til psykolog.

Noget som Vallys har gjort i mange år, og som ikke er blevet mindre efter skiftet til Brøndby, hvor presset er steget markant.

Den 27-årige kreatør understreger dog, at det ikke fylder meget, og at det ikke skal lyde offeragtigt.

– Det er min måde at tackle de ting, der følger med at være professionel fodboldspiller. Og et forsøg på at optimere alt og blive den bedst mulige version af mig selv. Lære mig selv bedre at kende, fortæller han til Euroman.

Og til trods for, at han i det lange interview ikke udelukker, at han gerne vil ud i Europa en dag, har han for de næste to måneder fuld fokus på Superligaen, hvor han sammen med Brøndby IF skal kæmpe om mesterskabet mod FC Midtjylland og FC København.

Programmet for mesterskabsspillet er offentliggjort og her begynder Vallys og holdkammeraterne med et visit til FC København den 1. april.

Sponsoreret indhold