Sport18. september 2023

Nicki Pedersen om afsked: Sætter mig ikke ned og tuder

Nicki Pedersen er færdig hos Holsted Tigers efter 21 års samarbejde. Nu sætter han ord på skuffelsen og fremtiden
Den 46-årige kører vil ikke afvise, at karrieren kan fortsætte i Danmark.
Den 46-årige kører vil ikke afvise, at karrieren kan fortsætte i Danmark.
 Foto: Martin Høien

Mandag morgen udsendte Holsted Tigers en pressemeddelselse, hvori de bekræfter, at de indstiller samarbejdet med den tredobbelte individuelle verdensmester.

- Nicki Pedersen har om nogen været synonymet med Speedway i Holsted og stået i spidsen for vores hold siden 2003, men vi har vurderet, at det er blevet tid til et generationsskifte, siger direktør Preben Hansen fra Holsted Tigers i en pressemeddelelse.

Pedersen har i en separat pressemeddelelse forklaret, at han ikke er tilfreds med kommunikationen mellem ham og klubben.

- Dialogen med klubben har været mangelfuld og uklar. Klubben og jeg har sportsligt haft en meget vanskelig sæson, men jeg har stadig været en af holdets mest scorende kørere.

- Hvis der har været utilfredshed med min person eller mit bidrag, undrer det mig, at man ikke tidligere har ønsket at drøfte det ansigt til ansigt, udtaler Nicki Pedersen blandt andet.

Nu uddyber Nicki Pedersen på nyheden over for SE og HØR:

- Altså efter 21 år, ja, så bliver man lidt følelsesmæssigt skuffet indvendigt, men jeg sætter mig ikke ned og tuder. Når en dør lukker sig, så åbner der sig altid en ny.

- Jeg er da glad for, at det er klubbens beslutning og ikke min. For jeg kan jo læse på sociale medier, at fansne er rasende. Jeg har givet folk successer og store oplevelser i mere end 20 år. Det er svært at sige farvel, det forstå jeg godt, siger han til SE og HØR.

Nicki Pedersen er dog helt indstillet på at fortsætte som kører, sideløbende med posten som dansk landstræner.

Du fortæller, du er i dialog med polske klubber. Kunne man forestille sig, at du kunne lave en aftale med en dansk klub?

- Jo, absolut. Selvfølgelig kunne jeg det. Det er også derfor, det skal ud nu.

Ville holde det hemmeligt

Pedersen fortæller, at der var folk i ledelsen hos Holsted Tigers, der ønskede at holde på nyheden indtil efter sæsonen var slut.

- Men det er sgu med at få det sagt nu. Det er bestyrelsens beslutning, og nu skal vi videre. Min hovedsponsor skal også nå at forhandle videre med nye klubber, inden det bliver for sent.

Superfinalen på Vojens Speedway Center onsdag, bliver hans sidste for klubben. Og selv om omstændighederne er specielle, kommer Nicki Pedersen ikke til at lade det påvirke løbet.

- Jeg er sportsmand nok til at sige, vi får det bedste ud af det. Jeg er professionel og jeg kører selvfølgelig onsdag. Jeg kan stadig gå ud og levere varen. Og så er vi jo provisionslønnet, så der skal leveres. Vi kører jo også for os selv, forklarer han.

Sponsoreret indhold