Sport26. april 2024

NFL-ekspert: Caleb Williams er et generationstalent

Chicago Bears har med tilføjelsen af quarterback Caleb Williams fået et unikt talent ifølge NFL-ekspert
Caleb Williams ankom til NFL-draften torsdag i Detroit med sin mor og sin danske kæreste Alina Thyregod under armen.  
Caleb Williams ankom til NFL-draften torsdag i Detroit med sin mor og sin danske kæreste Alina Thyregod under armen.
 Foto: Kirby Lee-USA TODAY Sports/Ritzau Scanpix

LÆS OGSÅ: Caleb Williams viste sin danske kæreste frem på den røde løber

Der var ikke skyggen af tvivl, da NFL-holdet Chicago Bears natten til fredag dansk tid havde det første valg i dette års draft, hvor de største collegetalenter træder ind i NFL.

Holdet forstærkede sig med quarterback Caleb Williams, og det giver god mening ifølge Alexander Kronborg Bjerre, der selv er quarterback på det danske landshold og tidligere har været NFL-ekspert på TV 2 Sport.

- Jeg tror ikke, at jeg kan huske, der har været et valg af en spiller, som har været så selvskrevet, siger Kronborg.

- Caleb Williams er det, man kalder et generationstalent. Han kan nogle ting, man ikke har set fra særlig mange quarterbacks. Det er klart et af de største talenter, vi har set på quarterbackpositionen i årtier.

Den danske quarterback fremhæver det unge stjerneskuds fremragende kastearm, der gør, at han kan få bolden hurtigt og præcist afsted, uanset hvilket situation han befinder sig i på banen.

- Det er en unik egenskab i NFL, fordi spillet aldrig kommer til at udfolde sig, som man tror, og det derfor er vigtigt at kunne improvisere og kaste bolden fra forskellige vinkler, siger Alexander Kronborg.

- Det er svært ikke at sammenligne ham med Patrick Mahomes. Han er ikke en, der løber først, men han løber mere for at kunne kaste bolden, og der synes jeg, at Mahomes er den bedste sammenligning.

Efter at Chicago Bears havde taget Caleb Williams, tog Washington Commanders med det andet valg quarterback Jayden Daniels, mens det tredje valg også blev en quarterback, da New England Patriots nappede Drake Maye.

Tendensen med at vælge quarterbacks fortsatte gennem den første halvdel af draftens første runde. Hele seks quarterbacks blev valgt med de 12 første valg, hvilket ikke er set lignede tidligere.

Senest, der bare gik seks quarterbacks i første runde, var i 1983.

- Jeg ser klart denne draft som en af de stærkeste quarterback-drafts i historien, men det vil overraske mig meget, hvis alle de seks højtvalgte quarterbacks bliver succeser og mangeårige startere i NFL, siger Kronborg.

- Det er klart, at det er også qua, at flere hold har store mangler på netop den position, at nogle spillere er gået højere, end hvad man lige havde forventet.

Der er i alt syv runder i NFL-draften. Natten til lørdag dansk tid fortsætter holdene med at vælge collegetalenter, når runde to og tre afvikles, mens de resterende fire runder begynder lørdag aften dansk tid.

Sponsoreret indhold