Sport23. maj 2023

NBA-legenden Carmelo Anthony stopper karrieren

Han er nummer ni på listen over spillere med flest point i NBA-historien, men højere op kommer Carmelo Anthony ikke, da han har annonceret, at han stopper karrieren
Carmelo Anthony spillede blandt andet sammen med LeBron James i den absolute sidste del af karrieren i Los Angeles Lakers.
Carmelo Anthony spillede blandt andet sammen med LeBron James i den absolute sidste del af karrieren i Los Angeles Lakers.
 Foto: ASSOCIATED PRESS

Karrieren er ovre for en af tidernes bedste basketballspillere.

Mandag meddeler 38-årige Carmelo Anthony i en video delt på Twitter og Instagram, at "tiden er kommet til at sige farvel".

Beslutningen er blevet truffet, efter at han i hele indeværende sæson ikke har været tilknyttet et hold i NBA.

Ligaens mangeårige stjerne har ellers en stor status. Han er således den spiller i historien med niendeflest point i verdens stærkeste basketliga.

Det er også blevet til ti pladser på ligaens allstarhold og en enkelt sæson som ligatopscorer.

Den over to meter høje small forward har aldrig vundet NBA, men det er til gengæld blevet til tre olympiske guldmedaljer og en bronzemedalje for amerikaneren.

Ved NBA-draften i 2003 blev han valgt som nummer tre på landsplan. Frem til 2011 spillede han for Denver Nuggets, inden han tog videre til New York Knicks, hvor han var en stor profil frem til 2017.

Siden fulgte kortere ophold hos Oklahoma City Thunder, Houston Rockets, Portland Trail Blazers og til sidst en enkelt sæson for Los Angeles Lakers.

Følgende otte spillere har lavet flere point end Carmelo Anthony i NBA's historie: LeBron James, Kareem Abdul-Jabbar, Karl Malone, Kobe Bryant, Michael Jordan, Dirk Nowitzki, Wilt Chamberlain og Shaquille O'Neal.

Sponsoreret indhold