Sport16. december 2023

NBA-komet sejrer i første møde med LeBron James

Victor Wembanyama leverede 13 point og 15 rebounds i Spurs-sejren over LeBron James og Los Angeles Lakers

Da den franske komet Victor Wembanyama tidligere i år fik sin debut i den amerikanske basketliga, NBA, for San Antonio Spurs, var hypen ikke set større siden LeBron James i 2003 kom ind i ligaen.

Natten til lørdag dansk tid stod de to basketspillere over for hinanden på banen for første gang, da LeBron James' klub, Los Angeles Lakers, gæstede San Antonio Spurs.

Det var 19-årige Wembanyama og hjemmeholdet, der trak det længste strå i mødet, som Spurs vandt 129-115.

Efterfølgende kaldte LeBron James Wembanyama for et "specielt talent" og roste modstanderen.

- San Antonio spillede godt, og de skød ekstremt godt. De angreb os, og vi var begrænset på mandskab, siger LeBron James efter kampen ifølge AFP.

Victor Wembanyama, som ikke var født i 2003, da LeBron James fik sin debut, bidrog med 13 point og mere bemærkelsesværdigt hele 15 rebounds i sejren.

Han blev dog overstrålet af hjemmeholdets Devin Vassell, der med 36 point ledte an i Spurs-sejren. Det højeste hidtil i karrieren for Vassell.

Sejren falder på et tørt sted for Spurs, der forinden havde tabt 18 kampe i træk.

LeBron James fylder om to uger 39 år, hvilket ikke var til at se i opgøret mod Spurs. Den amerikanske superstjerne gjorde, hvad han kunne, med 23 point og 14 assister for et Lakers-hold, der var ramt af flere skader.

Undervejs i kampen satte LeBron James også et trepointskud hen over den 19 år yngre Wembanyama.

Sponsoreret indhold