Sport18. april 2024

NBA giver Jontay Porter livstidskarantæne

Basketstjernen Jontay Porter har fået livstidskarantæne fra NBA, efter ligaen har afdækket en række mistænkelige forhold
Jontay Porters karriere ligger i ruiner. 
Jontay Porters karriere ligger i ruiner.
 Foto: Rick Osentoski/Ritzau Scanpix

24-årige Jontay Porter har spillet sin sidste kamp i NBA for Toronto Raptors - og i det hele taget.

Ikke fordi han ikke kan spille. Nej, den amerikanske power forward er fundet skyldig i flere alvorlige anklager om brud på bettingreglerne af NBA, det skriver The Guardian.

Jontay har gjort sig skyldig i både at have videregivet fortrolige oplysninger til andre gamblere, men han har også selv spillet på 13 NBA-kampe, som han dog ikke spillede i. Herunder spillede han på, at hans eget hold ville tabe.

Ligaen sagde i en erklæring onsdag, at en undersøgelse viste, at Porter afslørede fortrolige oplysninger om sit eget helbred til to personer, som han vidste ville gamble forud for en kamp mod Sacramento Kings den 20. marts.

Før kampen fvideregav Porter de fortrolige oplysninger, og de to gamblere fik placeret et væddemål på, at han ikke ville klare sig godt i kampen. Og ganske rigtigt. Porter spillede kun tre minutter mod Sacramento og hævdede, at han følte sig syg.

Det gav et udbytte på intet mindre end 1,1 millioner dollars - næsten 7,7 millioner danske kroner. Men udbetalingen udeblev.

Den usædvanlige væddemålsaktivitet samt spillerens mistænkelige handlinger, fik væddemålet til at blive frosset og ikke udbetalt.

- Vi ønsker ikke det her for knægten, vi ønsker ikke det her for vores hold, og vi ønsker ikke det her for vores liga, det er helt sikkert, sagde Raptors holdpræsident, Masai, Ujiri onsdag.

- Min første reaktion er naturligvis overraskelse, for ingen af ​​os så dette komme, siger han.

På sine tre NBA-sæsoner nåede Porter at tjene 16,7 millioner kroner.

Sponsoreret indhold