Sport13. marts 2024

Naomi Osaka med opråb: Skal ikke føles som en straf at få børn

Tennisspillerne Naomi Osaka og Viktoria Azarenka mener ikke det bør 'føles som en straf' at få et barn. Nu efterlyser de betalt barselsorlov
26-årige Naomi Osaka ønsker sig brændende bedre forhold for kvinder på tennis-touren. 
26-årige Naomi Osaka ønsker sig brændende bedre forhold for kvinder på tennis-touren.
 Foto: Evan Agostini/Invision/AP

Victoria Azarenka og Naomi Osaka har tilsammen seks grand slam-titler. Men udover at være nogle af klodens aller bedste tennisspillere, så er de også mødre.

Viktoria Azerenka fødte i 2016 sin søn, Leonard, og i 2023 var det Naomi Osakas tur, da hende og kæresten, den Grammy-nominerede rapper Cordae, blev forældre til en lille pige, Shai.

De to tennisstjerner mener, at betalt barselsorlov på WTA Touren vil være "livsændrende" for spillerne, det skriver BBC onsdag.

- Jeg er sikker på, at det ville være livsændrende. Det burde ikke føles som en straf at få et barn, siger Naomi Osaka til BBC.

- Jeg tror, at det vil være en kæmpe gevinst for kvinder generelt. Så jeg håber, at vi kan finde ressourcerne til det, sagde Azarenka til BBC i Brisbane tidligere i år.

I modsætning til deres mandlige kollegaer er det, ifølge Osaka, en helt anden virkelighed, der møder de kvindelige spillere, når de ønsker at stifte familie:

- For de fleste kvindelige atleter er der en diskussion om, hvorvidt ens karriere kommer til at ændre sig drastisk eller fuldstændigt slutte, fordi man får et barn.

- Så det er meget nødvendigt at sætte mere pris på atleterne og give dem flere muligheder, siger hun.

WTA diskuterede betalt barselsorlov på et møde ved sidste års WTA Finals. Siden har der været stille omkring emnet fra WTA-direktør, Steve Simon.

Sponsoreret indhold