Sport1. januar 2024

Naomi Osaka indrømmer nervøsitet i tenniscomeback

Efter 15 måneders fravær fra tennisbanen var japanske Naomi Osaka natten til mandag dansk tid tilbage i kamp
Naomi Osaka vandt i to sæt over tyske Tamara Korpatsch i første runde ved Brisbane International.
Naomi Osaka vandt i to sæt over tyske Tamara Korpatsch i første runde ved Brisbane International.
 Foto: William West/AFP/Ritzau Scanpix

Den firedobbelte grand slam-vinder og tidligere verdensetter Naomi Osaka fik natten til mandag dansk tid comeback efter mere end 15 måneder væk fra tennisbanen.

Ved turneringen Brisbane International viste Osaka ikke den store tegn på rust på trods af den lange pause, da det blev til en sejr i to sæt, 6-3, 7-6, over tyskeren Tamara Korpatsch.

- Jeg var super nervøs gennem hele kampen, men jeg var virkelig begejstret for at være på banen. Det føles rigtig godt at være tilbage, siger Osaka efter kampen ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Til French Open i 2021 frabad Osaka sig at stille op til ellers obligatoriske pressemøder, og efter at være blevet straffet med en bøde trak hun sig fra turneringen og meldte afbud til Wimbledon.

Symptomer på stress og angst var årsagerne, og på den måde fik hun fokus på mentale sygdomme i international topsport.

Siden satte hun karrieren på pause, og i 2023 blev hun mor for første gang.

- I de sidste par år, som jeg spillede, inden jeg blev mor, føler jeg ikke, at jeg returnerede lige så meget kærlighed, som jeg modtog. Så det er virkelig noget, jeg vil gøre nu.

- Jeg sætter virkelig pris på, at folk kommer og støtter mig, fordi jeg føler lige, at jeg har stået der og set mine rollemodeller spille. Så nogle gange føles det helt surrealistisk at spille på de her baner, siger den 26-årige tennisspiller.

I næste runde kan Osaka se frem til at stå over for den 31-årige tjekke Karolína Plísková, der tidligere har ligget nummer et i verden, men nu er at finde på en 36.-plads på verdensranglisten.

Sponsoreret indhold