Sport25. marts 2023

Munter Simon Kjær om Rasmus Højlund: Han har tabt hele ugen

Rasmus Højlund sikrede sig hattrick i kampen mod Finland. Ifølge holdkammerat og anfører Simon Kjær har Højlund dog ikke haft den samme succes på træningsbanen
Simon Kjær driller hattrickhelten Rasmus Højlund efter pressemødet forud for søndagens kamp.
Simon Kjær driller hattrickhelten Rasmus Højlund efter pressemødet forud for søndagens kamp.
 Foto: Ritzau Scanpix

De danske landsholdsspillere gør deres for at holde angriberkometen Rasmus Højlund i gulvhøjde, efter at han lavede hattrick i 3-1-sejren over Finland i torsdags.

Højlund har nemlig været på det tabende hold til landsholdets træninger gennem hele ugen, indikerer Simon Kjær og fremkalder grin på et pressemøde i Astana forud for søndagens EM-kvalifikationskamp mod Kasakhstan.

- Vi skal nok sørge for, at han holder fødderne solidt plantet på jorden.

- Han vandt sin første kamp i den her uge i torsdags (over Finland, red.), og forhåbentlig får han ugens anden sejr i morgen (søndag, red.) over Kasakhstan, for i alle de andre spil i løbet af ugen har han været på det tabende hold, siger Simon Kjær.

Landsholdsanføreren mener ikke, at Højlund har brug for særbehandling efter sin pragtpræstation mod finnerne.

- Han er en god dreng med stor selvtillid, og han skal behandles som en ung knægt, der er kommet ind i en ny trup, så han skal have alt den støtte, han har brug for, siger Simon Kjær.

Pierre-Emile Højbjerg er også imponeret af Højlunds indtog på landsholdet.

- Han skal blive ved med at arbejde hårdt, være sig selv og tage chancen, når han får den. Indtil videre har han været enestående, siger Højbjerg.

Den 20-årige bomber har ikke ændret opførsel efter sin helterolle mod Finland, siger Kasper Hjulmand.

Samtidig minder landstræneren om, at omgivelserne ikke skal forvente, at Højlund nu laver hattrick, hver eneste gang han er på banen.

- Det var en stor drøm, der gik i opfyldelse for ham, og man kunne se mange andre drenge og piger i Parken med den samme drøm.

- Det var en stor aften for ham, men han har været sig selv efter kampen, og han har haft fokus på den næste kamp.

- Vi vil hjælpe ham, alt det vi kan. Og så skal vi huske, at man ikke for nogen spilleres vedkommende kan forvente toppræstationer hver gang, siger Hjulmand.

Højlund ventes at indtage frontpladsen igen søndag, når Danmark møder Kasakhstan i Astana.

Sponsoreret indhold