Sport17. januar 2024

Mistede værtskab: Nu skal Astrid Rodriguez undersøges

Colombia mistede stort værtskab i 2027. Nu risikerer landets sportsminister, Astrid Rodriguez, anklager for forsømmelse
Colombia har mistet værtskabet i 2027 for de panamerikanske lege. Nu skal sportsminister Astrid Rodriguez under lup.
Colombia har mistet værtskabet i 2027 for de panamerikanske lege. Nu skal sportsminister Astrid Rodriguez under lup.
 Foto: Ritzau Scanpix

For to uger siden blev den colombianske by Barranquilla frataget værtskabet i 2027 for de panamerikanske lege, som er det amerikanske kontinents pendant til European Games og Asian Games.

Arrangøren Panam Sports angav, at værtsbyen "havde brudt adskillige aftaler i værtsbykontrakten" uden at uddybe bruddene nærmere.

Det har skabt røre i Colombia, og mange mener, at pilen peger på landets sportsminister Astrid Rodriguez. Det får nu landets statsanklager til at åbne en efterforskning af ministeren.

– Der er beordret indsamling af beviser, som kan fastslå, om der er begået fejl, om der er tale om en disciplinær forseelse, den potentielle skades omfang, og om man har forsøgt at tage skridt mod ansvarsfraskrivelse, lyder det ifølge Reuters fra anklageren.

En del af efterforskningen går også på, hvorvidt Astrid Rodriguez kan holdes ansvarlig for, at Barranquilla som en del af kontrakten allerede har betalt 2,2 millioner dollar (15 millioner kroner) af offentlige midler til Panam Sports.

Indtil videre er der ikke fundet en ny værtsby til legene i 2027. Mexicos olympiske komité meddelte dog tirsdag, at man måske har en mulig værtsby til at tage over.

Sponsoreret indhold