Sport18. januar 2024

Mikkel Hansen affinder sig med uvant rolle på bænken

Rutinerede Rasmus Lauge og Mikkel Hansen kæmper om spilletiden som playmaker på EM-holdet
Mikkel Hansen sidder mere på bænken, end han plejer for det danske landshold.
Mikkel Hansen sidder mere på bænken, end han plejer for det danske landshold.
 Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Mikkel Hansen har mere eller mindre båret håndboldlandsholdets offensiv igennem halvandet årti. Men ved EM har han haft en noget mindre fremtrædende rolle end vanligt.

Onsdag aften sad den 36-årige Aalborg-spiller på bænken i store dele af kampen mod Holland og blev kun anvendt som straffekastskytte og overtalsstyrmand. I stedet var det Rasmus Lauge, der med stor succes styrede angrebsspillet.

- Jeg vil da altid gerne spille. Men Rasmus spillede jo rigtig, rigtig godt, og vi lavede 39 mål. For mig er det kun fint, at vi udnytter vores store bredde, siger Mikkel Hansen.

Da Danmark blev verdensmester i 2019, var Lauge og Hansen sammen de bærende kræfter i den danske bagkæde.

Men efter at først Mathias Gidsel og siden Simon Pytlick har presset sig ind på backpladserne og har tilført ny dynamik, må den erfarne duo primært kæmpe med hinanden om spilletiden som playmaker.

- Vi spiller jo begge inde i midten, og så er det svært at spille på samme tid. Vi har jo nogle rigtigt dygtige backer, der bringer meget fart i spillet. Mod Holland var det meget få angreb, hvor vi ikke kom til gode chancer, påpeger Mikkel Hansen.

For landstræner Nikolaj Jacobsen er det selvsagt en luksus at kunne vælge mellem to rutinerede klassespillere med hver deres kvaliteter.

- Det handler om, hvilket forsvar vi står overfor. Vi vidste, at Holland ville stå meget kompakt på os og havde mere brug for Rasmus’ kvaliteter mand mod mand. Han spillede en rigtig god kamp - specielt angrebsmæssigt.

- I en anden kamp får vi helt sikkert brug for Mikkels afleveringer og store overblik, fastslår Nikolaj Jacobsen.

Sponsoreret indhold