Sport10. maj 2024

Michael Mortensen skrev historie med Li Na

Da tennisspilleren Li Na vandt sin første grand slam-titel som 29-årig, var det under ledelse af danske Michael Mortensen, men det var ikke sket uden Piotr Wozniacki
Li Na løftede trofæet i Paris efter hun havde slået slog italieneren Francesca Schiavone i finalen i 2011. 
Li Na løftede trofæet i Paris efter hun havde slået slog italieneren Francesca Schiavone i finalen i 2011.
 Foto: PATRICK KOVARIK / AFP/Scanpix Denmark

Om få uger begynder den prestigefyldte tennisturnering French Open i Paris.

Da kinesiske Li Na vandt turneringen i 2011, var det ikke bare første gang nogensinde, at en asiatisk tennisspiller vandt en grand slam-titel. Det var også første gang, at en tennisspiller havde vundet en grand slam under ledelse af en dansk træner.

Men samarbejdet mellem de to, var nok aldrig blevet en realitet, hvis det ikke var for Caroline Wozniackis far, Piotr Wozniacki. Det fortæller Michael Mortensen i SE og HØRs sportspodcast, Af Banen.

- Det kom I stand på den måde, at jeg var holdt op på KB (som træner, red.). Så var jeg oppe i huset i Sverige, og så ringer Piotr til mig.

Michael Mortensen har i mange år haft en tæt forhold til familien Wozniacki. Også inden han begyndte at træne Caroline Wozniacki i 2014.

https://imgix.seoghoer.dk/2024-05-07/Design-uden-navn-%2811%29.png
Michael Mortensen i spilllerboksen under kvindernes finale ved French Open i 2011.
 Foto: Jacques Demarthon/Ritzau Scanpix

- Så siger han, "Michael, jeg har en spiller til dig, som jeg tror kunne være ret spændende for dig at arbejde sammen med. Det er en kinesisk spiller, Li Na".

Michael kendte godt til den kinesiske spiller, der få måneder inden havde fyret sin egen mand som træner:

- Jeg har altid godt kunne lide Li Na, fordi hun er sådan en teknisk velfunderet spiller, fortæller han.

Og det var nok meget godt, at Michael allerede kunne se et lys i den kommende grand slam-vinder, for han havde ikke lang tid til at overveje tilbuddet:

"Hvornår skal vi begynde samarbejdet?", ville Michael vide. "I næste uge! Vi skal til Madrid", lød svaret fra Alex Stober, Li Nas fysiske træner, i starten af april 2011.

Så efter go fra Michaels kone, Maria, pakkede han træningstasken og fløj til den spanske hovedstad. Små to måneder senere kulminerede deres samarbejde som bekendt, da kineseren vandt French Open.

Hvorfor den danske træner og Li Na afbrød samarbejdet få måneder efter triumfen, det får du svar på i anden del af Af Banen med Michael Mortensen:

Sponsoreret indhold