Sport21. april 2023

Michael Mørkøv er begejstret for udsigten til kæmpe cykelløb i København: Opfordrede overborgmester til det

Michael Mørkøv opfordrede Københavns overborgmester til at følge op på succesen
Michael Mørkøv så gerne et stort cykelløb i København. Det er nok bare kommet på tale lidt for sent på den 37-årige veteran.
Michael Mørkøv så gerne et stort cykelløb i København. Det er nok bare kommet på tale lidt for sent på den 37-årige veteran.
 Foto: Mikael Rieck

Han var med ved VM i 2011 og sidste års Tour de France-start. Her oplevede cykelrytteren Michael Mørkøv ved selvsyn, hvordan det er at køre om kap i og omkring København.

Derfor er Quick-Steps danske fladbanespecialist heller ikke i tvivl om, at byen kan bære det mulige World Tour-løb, som i sidste uge blev afsløret i et indlæg i Berlingske.

Her røbede overborgmester i København Sophie Hæstorp Andersen (S) sammen med kultur- og fritidsborgmester Mia Nyegaard (R) og formand for Danmarks Cykle Union (DCU) Morten Anderson, at et stort endagsløb i den danske hovedstad er på tegnebrættet.

– I forbindelse med sidste års Tour de France opfordrede jeg selv Københavns borgmester til, at man prøvede at lave en opfølgning på den succes, som Tour-starten var, siger Mørkøv.

– Jeg tror, det overraskede alle, hvor stor en succes det var at have Tour de France i Danmark. København er en by, der er virkelig god at lave store arrangementer i.

– Med den opbakning og den menneskemængde, der var ved Tour-starten, er der grundlag for at have et World Tour-cykelløb, siger han.

Han er ikke bekymret for, at et cykelløb på over 250 kilometer ved København bliver for forudsigeligt og måske endda kedeligt.

– Udfordringer er ikke kun stigninger eller bjerge. Det kan også være et længere løb i omegnen af København og så afslutte med nogle kriteriumslignende omgange, som gør det hårdt for rytterne at holde samling på det.

– Man skal huske, at vi kører mange store og spændende cykelløb i Europa, hvor der ikke er særlig mange højdemeter.

– Det bliver nok svært at lave et løb, der ligger til Jonas Vingegaard, men heldigvis er cykelsporten meget andet, end de ryttere der vinder Tour de France, siger han.

Ifølge arrangørerne kigger en arbejdsgruppe på at klargøre et bud, som skal få løbet til Danmark allerede i 2025, såfremt der er politisk opbakning. Men selv om ruten formentlig passer Mørkøvs kompetencer perfekt, er han ikke sikker på, at han kommer til start.

– Det kunne være fantastisk, men desværre er de nok lidt sent ude, hvis det er noget, jeg skal nå at være med i, siger 37-årige Mørkøv.

Sponsoreret indhold