Sport28. januar 2024

Melder ud: Magnus Saugstrup forventes at spille i EM-finalen

Ryggen har drillet Magnus Saugstrup, men nu melder assistenttræner Henrik Kronborg ud, at Saugstrup forventes at spille. I hvilket omfang afhænger af opvarmningen
Magnus Saugstrup forventes at spille i EM-finalen til trods for problemer med ryggen.
Magnus Saugstrup forventes at spille i EM-finalen til trods for problemer med ryggen.
 Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Rygskadede Magnus Saugstrup kommer efter alt at dømme på banen i håndboldlandsholdets EM-finale mod Frankrig. Men først i minutterne op til kampen bliver man klogere på, hvor meget han kan holde til.

Stregspilleren, der fik et vrid i den nederste del af ryggen i semifinalen i fredags, skal testes under opvarmningen, siger assisterende landstræner Henrik Kronborg i en pressebriefing halvanden time før kampstart i Köln.

- Han har fået en masse ro og har fået de piller, han kan få, for at klare det. Så må se, hvor meget han kan i dag.

- Det vigtigste for os vil være, at han kan dække op. Han giver den et skud under opvarmningen, og vi tror på, at der er minutter i ham. Om det holder hele kampen, må vi se, men mon ikke, det gør det, når det er en finale, siger Henrik Kronborg.

Magnus Saugstrup er en vigtig brik både defensivt og offensivt på det danske hold og har spillet så stærkt ved EM, at han er blevet udtaget til allstar-holdet som turneringens bedste forsvarsspiller.

Det bliver igen Johan Hansen, Aaron Mensing og Emil Madsen, der skal sidde over, når Danmark skal forsøge at vinde EM for tredje gang.

Ligesom i semifinalen mod Tyskland forventer det danske hold at møde en fysisk stærk modstander.

- Vi tror, at det bliver rigtig tæt og en kamp med meget tempo. Det afgørende bliver, at vi kan stå imod deres fysik.

- De er voldsomt tunge og dygtige til at lægge boldene videre under pres. Defensivt skal vi forsøge at stå imod deres tryk og holde dem så langt ude som muligt.

- I angrebet bliver vi også mødt af en masse fysik, men vi tænker, at vi har nogle punkter, hvor vi kan sætte ind, siger Henrik Kronborg.

Finalen bliver sat i gang klokken 17.45.

Sponsoreret indhold