Sport15. april 2024

Medier: Disney skal vise fodbold

Danske fodboldfans skal tilføje endnu en streamingtjeneste til samlingen. Europa League og Conference League skal fra sommeren 2024 og tre år frem sendes på Disney+
De bedste danske klubber kæmper om de europæiske pladser i den kommende sæson i både Superligaen og pokalturneringen.
De bedste danske klubber kæmper om de europæiske pladser i den kommende sæson i både Superligaen og pokalturneringen.
 Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

TV 2 siger farvel og tak til europæisk topfodbold til sommer.

Hvis du vil se Europa League og Conference League i de kommende sæsoner, så skal du i stedet tilføje et Disney+ abonnement til samlingen af forskellige fodboldudbydere.

Det mener både Tipsbladet og Bold at vide.

Disney har angiveligt vundet rettighederne til at vise Europa League og Conference League i Danmark, ligesom selskabet også har sikret sig rettighederne til samme turneringer i Norge og Sverige.

Måske du sidder og tænker: "Disney og fodbold - hvordan hænger det sammen?"

Jo. Den amerikanske koncern ejer blandt andet ESPN, som udbyder størstedelen af al sport i Nordamerika.

Det er derfor ikke så utænkeligt, at platformen også i europa vil kigge på at tilbyde indhold til det sportsglade publikum. Eller måske en differentieret løsning, hvis du kan undvære Mickey Mouse og Star Wars-filmene.

I den kommende sæson er det kun det danske mesterhold, der kommer i Champions League-kvalifikationen, mens vinderen af pokalfinalen mellem AGF og Silkeborg kommer i første runde af Europa League-kvalifikationen.

To danske klubber ryger i Conference Leagues kvalifikation, samme sted som vinderen af playoffkampen mellem nummer tre og vinderen af nedrykningsslutspillet (nummer syv) havner.

Champions League-rettighederne er til gengæld stadig ikke blevet afsat.

Viaplay har gennem tre årtier har vist turneringen, men rettighederne er stadig ikke solgt i Danmark for de kommende sæsoner. Viaplay er angvieligt stadig med i kampen om at sikre sig rettighederne.

Sponsoreret indhold