Sport15. august 2023

Medier: Bestseller-direktør Anders Holch Povlsen overtager FCM

Ifølge flere medier bliver milliardær Anders Holch Povlsen FC Midtjyllands nye storaktionær
Anders Holdch Povlsen hovedaktionær i FCM
Anders Holch Povlsen købte i 2021 en fjerdedel af aktierne i FC Midtjylland. Nu bliver han ifølge flere medier hovedaktionær.
 Foto: Hanne Juul

Tirsdag klokken 16 holder fodboldklubben FC Midtjylland pressemøde, og rygterne om indholdet er begyndt at sive.

Flere medier - herunder TV 2 Sport og Ekstra Bladet - erfarer, at der er tale om et ejerskifte, hvor Danmarks rigeste mand, Anders Holch Povlsen, overtager aktiemajoriteten i den midtjyske klub.

Ejeren af Bestseller-koncernen købte i 2021 gennem selskabet Heartland 25 procent af aktierne i klubben. Nu køber han ifølge medierne en stor luns af nuværende ejer Matthew Benhams aktier og bliver som majoritetsaktionær ny ejer af klubben.

Han postede i 2021 omkring 125 millioner kroner i klubben med sin investering. Hvor mange penge der er tale om denne gang, er der ikke forlydender om - blot at han overtager aktiemajoriteten.

Anders Holch Povlsen er både ejer af og direktør i Bestseller, som har hovedsæde i Brande mindre end 30 kilometer fra Herning, hvor FCM har til huse.

Holch Povlsen er Danmarks rigeste. Det fremgår af listen over verdens rigeste personer, som finansmediet Forbes hvert år laver.

Trods et stort indhug i formuen siden 2022 er han fortsat god for omkring 51 milliarder kroner ifølge Forbes. Det gør ham til Danmarks rigeste og giver en placering som nummer 312 på listen over verdens rigeste.

På listen i 2022 var han oppe som nummer 135, men formuen er skrumpet med intet mindre end godt 40 milliarder kroner det seneste års tid. Med 51 milliarder tilbage har han dog stadig rigeligt råd til at købe sig til majoriteten i FCM.

Ifølge TV 2 Sport vil FCM også præsentere planen om at etablere et kvindehold. Sidste år ændrede Det Europæiske Fodboldforbund (Uefa) reglerne, så det fra sæsonen 2024/25 bliver et krav for alle klubber, der vil spille i Europa, også at have et kvindehold.

Der skulle være tale om, at FCM overtager licensen fra Vildbjergs kvindehold, som spiller i 2. division, den tredjebedste række i landet.

Sponsoreret indhold