Sport17. juli 2023

Maxim Van Gils styrter på Tour de France-hviledag: Kørte ind i en lastbil

Lotto Dstny-rytteren Maxim Van Gils blev kørt på hospitalet, efter han på anden hviledag i Tour de France kørte ind i en lastbil på en træningstur
Maxim Van Gils har været uheldig under årets Tour de France, og på mandagens hviledag kørte han ind i en lastbil.
Maxim Van Gils har været uheldig under årets Tour de France, og på mandagens hviledag kørte han ind i en lastbil.
 Foto: Dirk Waem/Zuma/Ritzau Scanpix

Selv om det egentlig hedder hviledag, betyder det ikke, at Tour de France-rytterne sidder hjemme på hotellet med benene oppe.

For de skal nemlig holdes i gang, og derfor kører rytterne altid, og det er ikke helt ufarligt, selv om de tager den lidt mere med ro end på etaperne.

Lotto Dstny-stjernen Maxim Van Gils var på mandagens hviledag ude for et skræmmende uheld, da han på en nedkørsel kørte ind i en mindre lastbil på en nedkørsel.

Det fortæller Lotto Dstny i en pressemeddelelse.

Belgieren blev efterfølgende fragtet på hospitalet, hvor scanninger viste, at der heldigvis ikke var nogle brud efter styrtet på trods af, at Van Gils havde smerter i skulderen.

"Maxim har smerter i skulderen, men heldigvis er der ingen brud. Han er i stand til at stille til start i enkeltstarten, men det er selvfølgelig ikke rart. Det er allerede hans tredje styrt i Tour de France. Men Maxim kan cykle og vil kæmpe videre for at nå Paris. Det viser igen, hvor stærke og motiverede ryttere er til at fortsætte," siger holdlægen Peter Plessers.

Maxim Van Gils har været ramt af uheld i året Tour, hvor han er styrtet to gange under løbet og nu også en gang på en hviledag.

Sponsoreret indhold