Sport23. august 2023

Max Verstappen kan havne i store problemer: Filmede sig selv køre for stærkt

Selv Formel 1-racerkørere skal overholde færdselsloven, men det havde den belgisk-hollandske verdensmester vist lige glemt
Verstappen kan komme i problemer efter video er gået viralt.
Verstappen kan komme i problemer efter video er gået viralt.
 Foto: Ritzau Scanpix

Verdensmesteren Max Verstappen er havnet i en prekær situation, efter han har kørt for hurtigt gennem Monacos gader.

Og det bliver ikke svært for politiet at finde beviser på lovovertrædelsen, hvis de vil undersøge sagen nærmere. Fartoverskridelsen er nemlig fanget på video - taget inde fra Vertsappens bil - og den er nu gået viralt på sociale medier.

Den opsigtsvækkende video er blevet filmet og delt af Mark Cox, der er en nær ven af ​​Verstappen.

Cox, der sidder på passagersædet, filmer Verstappen mens han kører en tur i luksusbilen Aston Martin Valkyrie - en af ​​de hurtigste biler i verden - til en værdi af mere end to millioner euro.

Aston Martin Valkyrie har en topfart på mere end 400 km/t. 
Aston Martin Valkyrie har en topfart på mere end 400 km/t.
 Foto: HOCH ZWEI/picture-alliance/dpa/A

I den cirka 20 sekunder lange video, ser man tydeligt hvordan Verstappen overskrider fartgrænsen på 90 km/t på Nice Nord-motorvejen. Han kører over 120 km/t.

Ifølge den franske publikation Nice Matin kan Verstappen havne i store problemer, hvis myndighederne beslutter at gå videre med sagen. Racerkøreren kan - udover en klækkelig bøde - blive retsforfulgt baseret på Valkyrie-videoen for at 'sætte andres liv i fare'.

Verstappen fører i øjeblikket F1-stillingen i 2023 med 314 point efter at have vundet ti af sæsonens første 12 løb. Ifølge planen skal han i aktion i weekenden ved det hollandske Grand Prix, når Formel 1 vender tilbage efter sommerpausen.

Sponsoreret indhold