Sport4. september 2023

Mattias Skjelmose smadrede konkurrenterne: – Vi kunne begge have vundet

Det blev Mattias Skjelmose, der løb med sejren i Maryland Cycling Classic, men ifølge danskeren kunne det lige så godt have været holdkammeraten Toms Skuijns. Skjelmose håbede på en dobbeltsejr
Mattias Skjelmose er glad for sejren i Maryland Cycling Classic.
Mattias Skjelmose er glad for sejren i Maryland Cycling Classic.
 Foto: Thomas Traasdahl/Ritzau Scanpix

På kongeetapen i PostNord Danmark Rundt viste Lidl-Trek-duoen Mattias Skjelmose og Mads Pedersen for nylig skræmmende styrke og sluttede som henholdsvis nummer et og to i Vejle.

Søndag stod Mattias Skjelmose igen øverst på sejrsskamlen, da han vandt det amerikanske løb Maryland Cycling Classic. Det var tæt på, at han sammen med Toms Skuijns gentog kunststykket fra Vejle.

Begge ryttere var flyvende, og til sidst kørte Mattias Skjelmose væk og vandt med over to minutter til den nærmeste forfølgergruppe, som Toms Skuijns var en del af.

– Toms var superstærk, jeg var superstærk, og jeg tror, vi begge kunne have vundet.

– Jeg håbede, vi kunne have skabt den samme situation som i Danmark, da Mads og jeg var i udbrud og blev nummer et og to, siger Skjelmose ifølge sit holds hjemmeside.

Mattias Skjelmose satte stærke ryttere som Neilson Powless og Hugo Houle til vægs, og undervejs i løbet fik han god hjælp af sin danske holdkammerat Asbjørn Hellemose.

– Jeg var meget aktiv, fordi jeg gerne ville have et hårdt løb, og jeg følte mig stærk, så jeg tog meget ansvar. Alle gjorde det godt. Først sørgede Asbjørn for, at vi kom i en god position, før EF spillede ud, og så var vi fem mand i en gruppe.

– Vi blev ved med at angribe, indtil vi havde en gruppe, vi var tilfredse med, og så angreb jeg, før vi ramte rundstrækningen, siger Mattias Skjelmose.

Maryland Cycling Classics rangerer som en proløb i laget lige under World Tour-løbene.

Søndagens sejr var Mattias Skjelmoses syvende i år, hvis man medregner den samlede sejr i Schweiz Rundt.

Sponsoreret indhold