Sport8. marts 2023

Mattias Skjelmose om sin syge mor: Gør det for hende

Mattias Skjelmose håber på, han kan hjælpe sin syge mor, der ikke har fået stillet en diagnose, gennem cyklingen
Mattias Skjelmose er et af de store talenter i dansk cykelsport, og han er det seneste halve år for alvor slået i gennem på den internationale scene.
Mattias Skjelmose er et af de store talenter i dansk cykelsport, og han er det seneste halve år for alvor slået i gennem på den internationale scene.
 Foto: Ernst Van Norde/Ritzau Scanpix

Mattias Skjelmose er et af de helt store stjernefrø i dansk og international cykling, og er det seneste halve år braget frem på scenen med flere sejre.

Nu åbner den kun 22-årige dansker op om morens sygdom, og hendes støtte til ham i cykelsporten.

Det gør han i et stort interview med Ekstra Bladet.

– Min mor var den første, der rigtigt troede på mig. Det var hende, som fik overtalt de andre i min familie om, at jeg skulle gå til cykling. Jeg har et helt specielt forhold til min mor. Jeg er enormt tæt knyttet til hende, og hun betyder sindssygt meget for mig, fortæller Mattias Skjelmose.

Moren har desværre været syg de seneste år, og der er endnu ikke blevet sat en diagnose på. Derfor er det også svært at finde den rigtige behandlingsform.

Den unge dansker håber, at hans præstationer på cyklen på sigt kan komme moren til gode.

Hvis Mattias Skjelmose på nogen måde kunne hjælpe moren, så hun ikke skulle gennem det sociale system, så ville han gøre det, og det har også fået ham til bruge sit netværk og sine kontakter i forbindelse med cykelsporten til at lede efter nogen, der kan hjælpe moren.

Og på trods af, at lægerne ikke kan finde en diagnose til Mattias Skjelmoses mor, så er der bedring at spore.

– Hun har det bedre. Der er stadig ikke nogen diagnose, men jeg har prøvet at bruge nogen af mine kontakter, som har hjulpet mig med, at min krop spiller optimalt, til også at hjælpe hende, og det har hjulpet ekstremt meget, siger Mattias Skjelmose til Ekstra Bladet.

Mattias Skjelmose er en rigtig Amager-dreng, og der er også der har tilbragt det meste af sin opvækst.

Og Amager bor Skjelmose stadig på sammen med sin kæreste. Han er naboer med resten af familien, der tæller moren, lillebroren, lillesøsteren samt hans bonusfar.

Lige nu er Mattias Skjelmose aktuel i det franske etapeløb Paris-Nice, hvor han jagter et samlet topresultat.

Sponsoreret indhold