Sport17. april 2024 (opd. 17. april 2024)

Mattias Skjelmose: Muren er en massespurt for klatrere

Danmarks nye cykelhåb, Mattias Skjelmose, er klar til at indtage Flèche Wallonne uden sidste års vinder Tadej Pogacar - og han er en stærk favorit hos bookmakerne
Mattias Skjelmose har gode muligheder for at køre stærkt hjem i løbet.
Mattias Skjelmose har gode muligheder for at køre stærkt hjem i løbet.
 Foto: Adrian Ruiz Hierro/EPA/Ritzau Scanpix

Kun den slovenske cykelstjerne Tadej Pogacar formåede sidste år at bestige den stejle finalebakke Mur de Huy hurtigere end Mattias Skjelmose i klassikeren Flèche Wallonne.

Når rytterne onsdag giver sig i kast med ardennerløbet, er UAE-profilen ude af ligningen, og i hans fravær bliver der især holdt øje med Skjelmose.

Amagerkaneren er bookmakernes og givetvis også mange i feltets favorit til at vinde Flèche Wallonne, men selv tager han udsigten til en hovedrolle med ro.

- Jeg tænker ikke rigtig over det. Jeg kører altid for at vinde - om jeg er storfavorit eller ej. Det er altid sjovere med et løb, man ved, man godt kan præstere i, siger den motiverede dansker.

Sidste år sluttede Skjelmose i top-10 i alle tre ardennerklassikere, Amstel Gold Race, Flèche Wallonne og Liège-Bastogne-Liège.

Søndagens Amstel Gold Race gik ikke som håbet for Skjelmose, der ligesom hollandske Mathieu van der Poel missede den afgørende frontgruppe og endte som nummer 17.

For at klare sig godt i onsdagens løb vil han følge den klassiske vinderopskrift i Flèche Wallonne.

Løbet bliver stort set altid afgjort på Mur de Huy, der med en gennemsnitlig stigningsprocent på 9,7 reelt kun egner sig til de stærkeste klatrere.

- Jeg skal vente til allersidst og bruge færrest mulige kræfter, indtil vi rammer "Muren" sidste gang.

- Derfor skal man have et godt hold til at køre sig i position. Man skal ikke sidde i vind og ikke gøre dumme ting. Det er jo egentlig bare en massespurt for bjergryttere, siger han.

På trods af sin højere status i feltet og Trek-holdets store tro på ham har erfaringen lært Mattias Skjelmose, at det hele ikke står og falder med, om han præsterer.

- Jeg er ikke så bange for at lave fejl mere. Jeg går meget mere roligt ind til cykelløbene, siger han.

Rytterne forventes at have tilbagelagt de knap 199 kilometer omkring klokken 16.20 onsdag eftermiddag.

Sponsoreret indhold