Sport6. april 2024

Mattias Skjelmose misser samlet sejr i Baskerlandet Rundt

Mattias Skjelmose måtte se Juan Ayuso snuppe den samlede sejr i det baskiske etapeløb
Mattias Skjelmose begyndte sidste etapedag i den gule førertrøje, men endte som nummer tre i Baskerlandt Rundt.
Mattias Skjelmose begyndte sidste etapedag i den gule førertrøje, men endte som nummer tre i Baskerlandt Rundt.
 Foto: Adrian Ruiz Hierro/EPA/Ritzau Scanpix

Cykelrytteren Mattias Skjelmose må kigge langt efter den samlede sejr i Baskerlandet Rundt.

Han startede ellers sidste etape i den gule førertrøje, men blev overlistet af spanieren Juan Ayuso, der kom i mål 41 sekunder foran danskeren, som blev skubbet helt ned på den samlede tredjeplads.

21-årige Ayuso, der kører for UAE Emirates, blev nummer to på etapen efter sin landsmand Carlos Rodriguez (Ineos). Med etapesejren klemte Rodriguez sig akkurat ind som samlet toer.

På den "kun" 137.8 kilometer lange, men yderst kuperede etape med syv kategoriserede stigninger timede den unge UAE Emirates-rytter sit attentat perfekt, og de sidste 30 kilometer formede sig som én lang forgæves jagt for Skjelmose.

Længe så den 23-årige københavner ellers ud til at have situationen nogenlunde under kontrol - så meget, som det nu kan lade sig gøre med kun to og fire sekunder ned til de nærmeste forfølgere i det samlede regnskab.

En stærk gruppe med blandt andre Sepp Kuss og Esteban Chaves fik et pænt forspring. Men ingen af de otte ryttere udgjorde nogen trussel for Skjelmose.

Det gjorde til gengæld Marc Solér, som senere slap fri i en anden gruppe. Med omkring 50 kilometer til mål var spanieren virtuelt i førertrøjen, men det var først, da hans holdkammerat Ayuso senere gik til angreb, at alarmklokkerne for alvor begyndte at bimle.

Skjelmose startede selv balladen med en acceleration på næstsidste stigning, men Ayuso hang på og kørte kort efter kontra. Efter hårdt slid fik danskeren i første omgang kontakt, men Ayuso angreb igen, og så var der ikke nok power tilbage i Skjelmoses ben.

Han kom i mål i forfølgergruppen 41 sekunder efter Rodriguez og Ayuso, men måtte se Marc Solér vinde forfølgernes spurt og missede den samlede andenplads med ét sekund.

Sponsoreret indhold