Sport8. juli 2023

Mattias Skjelmose jubler efter Mads Pedersen-sejr: – Jeg er så glad

Mads Pedersens danske holdkammerat var en stor del af dagens sejr
Mattias Skjelmose var med til at hjælpe Mads Pedersen frem til sidst på dagens etape, hvor sidstnævnte endte med at vinde. 
Mattias Skjelmose var med til at hjælpe Mads Pedersen frem til sidst på dagens etape, hvor sidstnævnte endte med at vinde.
 Foto: Ritzau Scanpix

Et døgn kan være lang tid i cykelsport, og for Mattias Skjelmose har de sidste 24 timer forandret alt.

Fredag eftermiddag sad han slukøret på sin kondicykel og klagede over smerter i hele kroppen. Et døgn senere er den danske landevejsmester helt i skyerne efter at have hjulpet Mads Pedersen til sejr på 8. etape af Tour de France.

- Det var fucking vildt. Vi kørte så godt som hold, og jeg føler, at vi alle var en kæmpe del af det. Jeg er så glad, siger Skjelmose med et smil, der fylder hele femøren.

Han sad selv for langt tilbage til at kunne se afgørelsen, men fik sejrsbudskabet fra løbshøjttalerne.

- Med mit skolefransk kunne jeg ligesom fornemme, at "vainqueur, Mads Pedersen" betød, at han havde vundet, siger Skjelmose.

Med et par kilometer tilbage af etapen drønede han selv frem forrest i feltet og indledte det leadout, der endte med at bringe hans landsmand i den rigtige position.

Pedersen gjorde arbejdet færdig med en rigtig sliderspurt, som end ikke den tredobbelte etapevinder Jasper Philipsen kunne svare igen på.

- Jeg havde gode ben, og Alex Kirsch er måske den bedste mand, du overhovedet kan have i et leadout, og han guidede mig hele vejen. Jeg skulle bare træde, og vi gjorde det perfekt, siger Skjelmose.

- Sådan en spurt som denne, den finder du ikke meget bedre til Mads. Hvis det skulle være, skulle det være i dag.

- Han leverede virkelig varen. Med den form, som Philipsen er i, så er det ikke nemt at slå ham. Men Mads vandt på ren power, siger Mattias Skjelmose.

Han bekræfter, at hans medtagne krop er i bedring ovenpå det styrt, han blev ramt af på 5. etape.

- Jeg havde det i hvert fald en del bedre, så hvis det går den vej i resten af Touren, så håber jeg også selv, at jeg kan vinde en etape.

- Jeg var lidt ked af, at jeg ikke kunne hjælpe Mads, fordi jeg kørte klassement. At jeg så røg ud af klassementet og kunne hjælpe ham her, var det bedste, der kunne ske.

- Mads er en megagod leder, og det tror jeg godt, man kan se på den måde, vi kører for ham på. Det er så fedt, når en plan bare spiller, siger Mattias Skjelmose.

Sponsoreret indhold