Sport6. juli 2023

Mattias Skjelmose i store smerter: – Føles som om jeg er 90 år

Mattias Skjelmose tabte mange minutter på torsdagens Tour de France-etape. Danskeren havde store smerter i ryggen
Mattias Skjelmose (Lidl-Trek) – Anden etape af Tour de France er 208, 9 km lang og køres fra Vitoria-Gasteiz til San Sebastián, søndag den 2. juli 2023. (Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix)
Mattias Skjelmose har store rygproblemer, og de var skyld i et stort tidstab på 6. etape af Tour de France.
 Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix

Mattias Skjelmose (Trek) tabte tæt på otte minutter på 6. etape af Tour de France til etapevinder Tadej Pogacar (UAE Emirates), og danskeren kæmpede undervejs med rygsmerter.

Det fortæller Skjelmose, kort efter han kom i mål som nummer 35 på bjergetapen.

– Min ryg føles, som om jeg er 90 år gammel, siger Skjelmose.

Han siger videre, at han gerne vil "kunne give styrtet" skylden for hans tidstab. Skjelmose styrtede onsdag i den indledende fase af 5. etape.

– Men jeg finder nok aldrig ud af, om det var på grund af styrtet eller bare et sammenbrud.

Allerede på torsdagens næstsidste stigning, Col du Tourmalet, faldt Skjelmose fra favoritfeltet.

I den samlede stilling er den 22-årige danske mester nu nede som nummer 21. Han er næsten ni minutter efter Jonas Vingegaard (Jumbo-Visma), der torsdag overtog førertrøjen.

– Jeg har slået hele min venstre side, og så gør min ryg rigtig ondt. Jeg troede ikke, at det var så slemt. Men på Col du Tourmalet havde jeg mere ondt i ryggen, end jeg havde i benene, siger den danske landevejsmester.

– Jeg synes, det er ærgerligt, at styrtet skal være med til at slå det ud. Jeg ville hellere have haft, det bare var dårlige ben eller noget andet. Men det får vi ikke svar på i den her Tour desværre, siger han.

Skjelmose sad alene efter Col du Tourmalet, fortæller han.

– Men jeg formåede at lukke hullet til feltet lige før den sidste stigning. Jeg kørte fuld gas for at fange dem, og derfor var tanken tom i begyndelsen af stigningen, siger Skjelmose, som atter blev plantet på etapens sidste stigning.

Sponsoreret indhold