Sport22. marts 2024 (opd. 22. marts 2024)

Mathias Gidsel triumferer...men: - Aldrig noget, jeg har drømt om

Indtager nu toppen af håndboldverdenen med IHF's titel som verdens bedste spiller i 2023. Gidsel, der ikke drømte om individuelle priser, påskønner de fede oplevelser og hårdt arbejde bag succesen
Gidsel er både ydmyg og stolt efter den store hæder. For den går ikke til ham alene, mener håndboldspilleren.
Gidsel er både ydmyg og stolt efter den store hæder. For den går ikke til ham alene, mener håndboldspilleren.
 Foto: Kaspar Wenstrup

Mathias Gidsel blev fredag hædret som verdens bedste håndboldspiller i 2023 af Det Internationale Håndboldforbund (IHF).

Det skete efter et forrygende år, hvor han blev verdensmester med Danmark og desuden topscorer og den mest værdifulde spiller ved slutrunden ud over sine præstationer for klubholdet Füchse Berlin.

- Det er den største individuelle hæder, man kan opnå som håndboldspiller, så jeg er utrolig stolt, og det føles stadig helt uvirkeligt.

- For en vestjyde som mig er det vildt at blive en del af så fornemt et selskab med spillere som Mikkel Hansen og Niklas Landin, der tidligere har vundet prisen, siger Gidsel i en pressemeddelelse fra DanskHåndbold.

Kåringen er en "fed anerkendelse", men det er ikke en hæder, som den 25-årige højreback har sigtet efter.

- Det er faktisk aldrig noget, jeg har drømt om. Min drøm har været at blive en del af landsholdet og få fede oplevelser gennem håndbolden. Jeg har altid haft en ambition om at elske håndbold og have det sjovt med spillet, og det ved jeg, at jeg også har igen i morgen - om jeg er verdens bedste eller ej, siger Gidsel.

Han håber, at han har været med til at vise de unge spillere, at alt kan lade sig gøre med hårdt arbejde.

- Jeg blev rigtig rørt, da jeg fandt ud af, jeg havde vundet prisen og kom til at tænke tilbage på alle de mennesker, der har haft en stor betydning for, hvor jeg er i dag.

- Jeg håber, at alle de ungdomstrænere, der har troet på mig og mine drømme, smiler i dag. Man kan ikke overvurdere, hvor meget ungdoms- og foreningstrænerne betyder for ens rejse som håndboldspiller.

- Det, jeg har opnået, kommer på baggrund af, at jeg er blevet hjulpet så godt på vej, siger bagspilleren og roser i samme åndedrag sine holdkammerater i Füchse Berlin for at være medvirkende til kåringen.

I 2019 og 2021 blev Niklas Landin kåret til verdens bedste håndboldspiller, mens Mikkel Hansen løb med titlen i 2011, 2015 og 2018.

Esbjergs Henny Reistad vandt prisen som verdens bedste kvindelige spiller i 2023.

Sponsoreret indhold