Sport25. september 2023

Martin Albrechtsen husker tilbage på helt særlig scoring: – Det får jeg stadig gåsehud af

Martin Albrechtsen har spillet derby for både FC København og Brøndby, men der er særligt et opgør mellem ærkerivalerne, som giver ham gåsehud at tænke tilbage på
Martin Albrechtsen har spillet for både FC København og Brøndby IF.
Martin Albrechtsen har spillet for både FC København og Brøndby IF.
 Foto: Lars H. Laursen

Det kan godt være, at han lige nu står knivskarpt i "Robinson Ekspeditionen", men Martin Albrechtsen har en lang karriere bag sig som professionel fodboldspiller for blandt andet både FC København og Brøndby.

På søndag mødes de to hold til derby på Brøndby Stadion, og Martin Albrechtsen husker tilbage på opgørene som værende noget helt specielt.

– Det er de kampe, man ser efter i kalenderen. Det er noget helt specielt. Stemningen, atmosfæren og nerverne i kampen gør bare, at det er så meget federe end at spille andre kampe, fortæller han til SE og HØR.

Og den tidligere landsholdsspiller er en af de få spillere, der har stået på begge sider. Han spillede nemlig for FC København fra 2002 til 2004 og i Brøndby IF fra 2012 til 2017.

Og de vildeste derby-minder kommer heller ikke fra én af klubberne.

– Der er to, jeg særligt kan huske.

– Det ene var da jeg spillede i FCK, hvor Hjalte Nørregaard scorer i overtiden, hvor vi skal vinde for at have overtaget i den sidste kamp for at vinde Superligaen. Det var noget helt specielt at være en del af, siger Martin Albrechtsen.

Men den oplevelse må han henvise til andenpladsen over derby-oplevelser.

For næsten præcist otte siden, 27. september 2015, er det nemlig ham, der afgør kampen til Brøndbys fordel efter 78 minutter, hvor han header bolden ind bag Stefan Andersen i FCK-målet.

– Tiden går hurtigt. Jeg husker det, som var det i går. Jeg kan huske, at jeg opfanger, at der bliver skudt på mål, så jeg tager et løb ind i feltet, fordi jeg tænker ”den kunne sgu godt ende her”, fortæller Martin Albrechtsen.

– At den så rammer tre spillere og ryger 20 meter op i luften, før den rammer mig i hovedet, det er så en løs detalje, griner han.

Han scorede ned mod Sydsiden (Brøndbys stemningstribune, red.), og det var noget helt særlig for Martin Albrechtsen, der normalt befandt sig i forsvaret.

– Nu scorede jeg generelt ikke særlig mange mål, så det var noget helt specielt at score i sådan en kamp her. Det får jeg stadig gåsehud på armene af at tænke på, slutter han.

Søndagens derby spilles på Brøndby Stadion og fløjtes i gang klokken 14.00.

Sponsoreret indhold