Sport5. september 2023

Manchester Uniteds Antony om voldsanklager: Jeg er uskyldig

Antony har mistet sin plads i Brasiliens landsholdstrup, efter at han er blevet anklaget for overgreb mod sin ekskæreste. Nu bedyrer han sin uskyld
Det er alvorlige anklager, der har ramt den tatoverede kantspiller.
Det er alvorlige anklager, der har ramt den tatoverede kantspiller.
 Foto: David Klein/ASSOCIATED PRESS

Antony kommer ikke til at optræde for Brasiliens landshold i denne omgang. Beslutningen om at fjerne ham fra landsholdstruppen sker, efter det brasilianske medie UOL udgav en artikel, hvori spillerens ekskæreste Gabriela Cavallin beskylder ham for at have overfaldt hende.

- På grund af de kendsgerninger, der blev offentliggjort i mandags, der involverer Manchester United-angriberen Antony, fordi der skal efterforskes og for at beskytte det påståede offer, spilleren, det brasilianske landshold og CBF, er Antony trukket ud af truppen. Det skriver Det Brasilianske Fodboldforbund (CBF) tirsdag i en pressemeddelelse.

Antony har indtil i går aftes forholdt sig tavs om beskyldningerne, men nu har Manchester United-stjernen valgt at tage bladet fra munden. I en story på Instagram, medgiver han, at forholdet til Cavallin var tumultarisk, men aldrig voldeligt.

– Af respekt for mine fans, venner og familie føler jeg mig nødsaget til at tale offentligt om de falske anklager, jeg er blevet udsat for. Siden begyndelsen har jeg behandlet denne sag med seriøsitet og respekt, og jeg har sørget for de nødvendige afklaringer for politimyndigheden.

– Politiefterforskningen er under retshemmelighed, og derfor kan jeg ikke gøre indholdet offentligt. Jeg kan derimod med sikkerhed sige, at anklagerne er falske, og at bevismaterialet, der er allerede er fremlagt, og det andet der bliver fremlagt, vil demonstrere, at jeg er uskyldig.

– Mit forhold med Gabriela var tumultarisk med verbale overfald fra begge sider, men jeg praktiserede aldrig nogen form for fysiske aggressioner. Hver gang, hvad end det er ved vidnesbyrd eller i interviews, præsenterer hun en anden version af beskyldningerne.

– Derfor afviser jeg på det kraftigste anklagerne og informerer, at jeg til rådighed for de brasilianske myndigheder for at klarlægge alt nødvendigt. Jeg stoler på, at den igangværende efterforskning vil demonstrere sandheden om min uskyld, skriver brasilianeren.

Med Antonys udelukkelse fra landsholdet, kommer Manchester United under pres. Det er ikke første gang, at en Manchester United-spiller er blevet anklaget for vold af en (eks)kæreste.

Tidligere på sommeren sendte klubben Mason Greenwood på udlån i La Liga, efter anklagerne mod ham frafaldt. Klubben har endnu ikke kommenteret på anklagerne mod Antony.

Antony optrådte senest søndag for Manchester United i 3-1 nederlaget til Arsenal. I samme kamp fik danske Rasmus Højlund debut for Manchester-klubben, da han blev skiftet ind i stedet for Martial.

Sponsoreret indhold