Sport19. maj 2024 (opd. 19. maj 2024)

Manchester City vinder det engelske mesterskab for fjerde gang i træk

Manchester City er engelske mestre efter en sejr over West Ham i sidste spillerunde
Phil Foden (tv) og Bernado Silva (th) kan igen kalde sig de bedste i England.

Manchester City er for fjerde sæson i træk engelsk mester. City skulle bruge en hjemmesejr over West Ham for at sikre Premier League-titlen endeligt, og det skete med 3-1.

Dermed slutter City på 91 point foran Arsenal, der kom på 89 point ved at vinde 2-1 hjemme mod Everton.

Toppen i Premier League har været tæt igennem hele sæsonen, men da det gjaldt satte City sig igennem og vandt de sidste ni ligakampe.

Dermed er City den første klub nogensinde, der vinder det engelske mesterskab fire sæsoner i træk.

Med til den historie hører, at City har 115 anklagepunkter hængende over sig, blandt andet for brud på finansielle regler i perioden fra 2009 til 2018, i en sag hvor dommen lader vente på sig.

På selve fodboldbanen har der dog ikke været noget at komme efter hos City.

City spillede en meget nervøs kamp, da holdet tirsdag vandt ude mod Tottenham og tog et stort skridt mod mesterskabet, men søndag eftermiddag satte City sig igennem fra første fløjt.

Bare et minut var spillet, da Phil Foden modtog bolden uden for feltet og stålfast hamrede den i fjerneste hjørne til 1-0-føring.

Foden blev tidligere på ugen kåret som sæsonens bedste spiller i Premier League, og den kåring levede han op til på bedste vis på sidste spilledag.

Et kvarter senere i kampen scorede han også til 2-0, da kanten Jeremy Doku brød igennem og serverede perfekt for Foden i feltet.

Det lignede en afgørelse, men kort før pausen bragte den tidligere FC Nordsjælland-spiller Mohammed Kudus ny spænding ind i titelkampen, da han løftede bolden op til sig selv og spektakulært reducerede til 1-2 med et saksespark.

Erling Haaland misbrugte to store chancer, der ellers kunne have givet City mere ro.

City jagtede det tredje mål fra starten af anden halvleg, og det kom efter et lille kvarter.

Den defensive midtbanespiller Rodri tog chancen uden for feltet og scorede fladt til 3-1.

City var i fuldstændig kontrol derfra, og West Ham var aldrig i nærheden af at give Arsenal en hjælpende hånd.

På Emirates skulle Arsenal nemlig både vinde selv samt håbe på et City-pointtab for at blive mester, og det var aldrig rigtig tæt på.

Arsenal kom endda bagud på et afrettet frispark fra Idrissa Gueye, men backen Takehiro Tomiyasu udlignede kort før pausen.

Kort før tid blev Kai Havertz matchvinder for Arsenal, men jublen var noget afdæmpet i skuffelsen over andenpladsen i Premier League.