Sport4. september 2023

Mæhle efter svær tid i Atalanta: Søgte frihed og luftforandring

Gian Piero Gasperinis "dårlige" ledelsesstil i Atalanta gav Joakim Mæhle lyst til at søge nye fodboldudfordringer
Landsholdsbacken er glad for skiftet til Wolfsburg, hvor han bl.a. spiller sammen med den tidligere FCK-angriber Jonas Wind.
Landsholdsbacken er glad for skiftet til Wolfsburg, hvor han bl.a. spiller sammen med den tidligere FCK-angriber Jonas Wind.
 Foto: Martin Høien

Landsholdsspilleren Joakim Mæhle er glad for, at han har fundet en ny arbejdsgiver i løbet af sommerpausen, hvor han har skiftet italienske Atalanta ud med tyske Wolfsburg.

Efter at have spillet under Atalanta-træner Gian Piero Gasperini i 2,5 år var danskeren kørt sur i italienerens ledelsesstil, som Mæhle oplevede som upersonlig og hård.

Det siger Mæhle mandag i den danske landsholdslejr i Helsingør.

- Jeg havde brug for en ny udfordring i min karriere. I Atalanta var jeg mere et nummer på blokken, mens jeg i Wolfsburg er mere en del af et hold, og der er bedre humør og sammenhold i omklædningsrummet.

- Træneren bestemte alt i Atalanta. Der var ikke noget frihed. Selv om jeg boede et dejligt sted, og der var godt vejr, så havde jeg ikke tid til at nyde det, for vi var så mange dage og timer på træningsanlægget. Hurtigt var vi samlet uafbrudt i to-tre dage bare for at spille en kamp. Det var super hårdt mentalt, siger Joakim Mæhle.

Han anerkender, at ordet "fængsel" måske er meget rammende for, hvordan han i en periode oplevede hverdagen i Atalanta.

- Træneren bestemte virkelig det hele. Hvis vi havde en dobbelttræning, kunne han finde på at sige om eftermiddagen, at vi skulle blive og sove på anlægget om aftenen, fordi han syntes, at det skulle vi.

- Det er en anderledes ledelsesstil, end jeg har været vant til. Man kan godt kalde det "management by fear". Jeg har prøvet det ypperste inden for dårlig ledelse – eller hvad man skal kalde det – men nu er jeg i hvert fald rustet til, hvad jeg møder senere hen, siger Joakim Mæhle.

Han giver et andet eksempel på, hvornår han følte, at Gasperinis ledelsesstil tog overhånd:

- Jeg blev svinet til af træneren for, at Rasmus Højlund kørte med mig til træning - hvilket jeg ellers havde aftalt med klubben. Oppe i hovedet bliver man sur og træt af det efter længere tid, siger Joakim Mæhle.

Efter skiftet fra Atalanta er han hurtigt faldet til i Wolfsburg, selv om han først bytter hotelværelset ud med sin egen bolig senere i september. På fodboldbanen er han fast mand på bundesligaholdet.

- Jeg er blevet smidt ind i det hele fra start, men jeg synes også, at jeg var klar til det. Det er gået godt bortset fra vores seneste kamp, hvor Robert Skov kom ind og tævede os, siger Joakim Mæhle med henvisning til Wolfsburgs 1-3-nederlag til Hoffenheim i lørdags.

I en munter vending slår nordjyden også fast, at han i modsætning til Nicklas Bendtner kommer til at køre i en Volkswagen, når han spiller for folkevognsklubben.

Da Bendtner spillede i Wolfsburg, kørte han opsigtsvækkende rundt i en Mercedes i stedet for en Volkswagen. Det kostede Bendtner en bøde fra klubben.

Inden Mæhle vender retur til Wolfsburg, er han en del af landsholdstruppen til EM-kvalifikationskampene mod San Marino og Finland torsdag og søndag i denne uge.

Sponsoreret indhold