Sport24. marts 2024 (opd. 24. marts 2024)

Mads Pedersen vinder brostensklassikeren Gent-Wevelgem

Den danske Lidl-Trek-stjerne slog verdensmesteren Mathieu van der Poel i spurten
Mads Pedersen vinder den belgiske brostensklassiker Gent-Wevelgem efter en spurt mod verdensmesteren Mathieu van der Poel.
Mads Pedersen vinder den belgiske brostensklassiker Gent-Wevelgem efter en spurt mod verdensmesteren Mathieu van der Poel.
 Foto: Jan De Meuleneir/AFP/Ritzau Scanpix

Mads Pedersen leverede en af sin karrieres største bedrifter, da han søndag vandt den belgiske brostensklassiker Gent-Wevelgem efter en hæsblæsende spurtduel mod verdensmesteren Mathieu van der Poel.

Efter 253 opslidende kilometer nåede Pedersen og van der Poel sammen til opløbsstrækningen i Wevelgem.

Danskeren åbnede langt udefra og sugede de sidste kræfter ud af sin modstander, der opgivende måtte sætte sig ned i sadlen.

Det var en klassisk Mads Pedersen-spurt, der i øvrigt mindede meget om den opskrift, Kasper Asgreen brugte, da han for tre år siden slog van der Poel i Flandern Rundt.

Det er anden gang, Mads Pedersen vinder Gent-Wevelgem. Også i 2020 kørte den 28-årige sjællænder først over stregen.

Han virkede veloplagt og på forkant med situationerne hele vejen, men sejren er en triumf for hele Lidl-Trek-holdet, der i en stærk besætning spillede sine kort til perfektion.

Jasper Stuyven og Jonathan Milan var med til at skabe ravage, da løbet gik ind i sin afgørende fase. Stuyven blev godt nok bremset af en punktering, men Milan slog hul til favoritterne.

Det gjorde åbenbart van der Poel bekymret. Han valgte at bruge kræfter på at lukke hullet og fik Pedersen og den unge newzealænder Laurence Pithie på hjul.

Gruppen fortsatte nogle kilometer, indtil Pedersen for første gang accelererede op ad Kemmelbergs korte, stejle brostensstigning. Pedersens tempo blev for hårdt for Milan, der løb tør for kræfter, og van der Poel var også kortvarigt presset.

Afstanden til feltet var ikke stor. Men jagten bagved virkede uorganiseret med ryttere, der stak af til højre og venstre. På endnu en passage af Kemmelberg måtte Pithie give fortabt efter endnu en Pedersen-forcering.

Dermed var det kun danskeren og van der Poel i front med omkring 35 kilometer forude, og duoen med den nuværende og den tidligere verdensmester skabte hurtigt et stort hul.

Med otte kilometer igen var forspringet på et minut, og selv om feltet bagved efterhånden begyndte at hale ind, var det for sent at nå den prominente duo i front.

Van der Poel holdt sig i baghjulet på opløbsstrækningen, men havde ikke topfart nok til at profitere af sin taktik, og Pedersen tordnede over målstregen med jubelbrøl og knyttede nævner.

Sponsoreret indhold