Sport17. december 2023

Lykkelig Louise Burgaard: Op i røven med analysen

Louise Burgaard havde ikke behov for at analysere spil og chancer, efter at bronzemedaljerne var i hus
Louise Burgaard har haft en god slutrunde.
Louise Burgaard har haft en god slutrunde.
 Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Danmark var lige ved at smide bronzemedaljerne over i hænderne på Sverige, da de to nationer søndag sloges om tredjepladsen ved VM i håndbold.

Og det var ikke første gang ved VM, at danskerne gik i stå i anden halvleg.

- Det skete også mod Norge, så det skal vi selvfølgelig hjem at kigge på. Men op i røven med analysen. Jeg er bare glad for, at jeg skal have den medalje om halsen, lød det med et grin fra Louise Burgaard efter kampen.

Danmark vendte spil og chancer til sin egen fordel og slog Sverige med 28-27, og de danske spillere var lykkelige, da de med Tuborg Classic i hånden fortalte den fremmødte medieskare om deres følelser.

Følelser har der nemlig været masser af de seneste dage. Da Louise Burgaard lørdag fortalte om, hvordan det var at tabe til Norge i semifinalen, var filmen ved at knække. Men efter bronzekampen søndag var sagen en ganske anden.

- Der er lidt mere at smile af i dag, end der var fredag og lørdag. Den var dæleme svær at hive op igen. Men det er det, vi skal og kan, og det er det, der er smertefuldt og smukt ved et mesterskab.

- Der er ikke tid til at dvæle ved noget som helst. Man skal bare videre og have ben og hoved klar til en bronzekamp, siger Louise Burgaard.

Sejren over Sverige var mere end vigtig for danskernes selvforståelse.

- Det betyder vanvittigt meget at cementere pladsen i top-3 i verden. Den værste plads at få er fjerdepladsen.

- Vi vidste, det ville blive et mentalt spil, men alle var bare pressede på ressourcer. Der var lidt for mange fejl, og vi rodede rundt lidt for tæt på forsvaret. Men vi havde aftalt, at vi skulle bære hinanden fra banen og presse citronen, og det gjorde vi, siger Burgaard.

Nederlaget til Norge glemmer hun imidlertid ikke foreløbig.

- Den kommer til at sidde der, lige indtil vi står til OL. Den sidder i hovedet og benene, og vi kommer til at ærgre os over det længe, siger hun.

Sponsoreret indhold