Sport21. september 2023

Lukas Lerager med klar besked til Elias Jelert: – Ti stille og sæt dig ned

Holdkammeraterne var godt irriterede på Elias Jelert, efter han blev vist ud, da FCK var foran 0-2 mod Galatasaray i Champions League
FCKs Lukas Lerager - FC København holder pressemøde i Parken tirsdag den 1. november 2022.. (Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix)
Lukas Lerager var slet ikke tilfreds med Elias Jelert efter udvisningen mod Galatasaray.
 Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix

FC København førte 2-0 ude mod Galatasaray efter en tæt på perfekt præstation og var på vej mod tre point til at åbne Champions League-gruppespillet på.

Men små 20 minutter før tid gik 20-årige Elias Jelert ned i en tackling i en ellers ufarlig situation og fik sit andet gule kort.

Klip til 20 minutter efter, hvor måltavlen siger 2-2, og FCK har mistet to point. Det er ikke svært at pege på situationen som afgørende for kampens udfald, og det undlader holdkammeraterne da heller ikke.

– Det var naivt og dumt, og det ændrede kampen, så vi ikke fik de tre point. Elias er ung og har et fantastisk potentiale, men han må lære af det, siger målscorer Mohamed Elyounoussi.

Han og Lukas Lerager fortæller, at Jelert undskyldte i omklædningsrummet efter kampen, men den 20-årige højreback må vente med at få de trøstende skulderklap.

– Han gik rundt og sagde undskyld, men jeg sagde, at han skulle tie stille og sætte sig ned. Selv om man har jokket i spinaten, så må man lige tage brystkassen frem og komme videre, lyder det fra Lerager.

Soccer Football - Champions League - Group A - Galatasaray v FC Copenhagen - Rams Park, Istanbul, Turkey - September 20, 2023 FC Copenhagen's Elias Jelert is shown a red card by referee Georgi Kabakov REUTERS/Murad Sezer
Elias Jelert blev sendt tidligt i bad 17 minutter før kampens slutfjølt.
 Foto: Murad Sezer/Reuters/Ritzau Scanpix

– Jeg er selvfølgelig irriteret på ham, for det blev udslagsgivende, men vi skal nok rejse ham op igen.

Træner Jacob Neestrup slog fast, at selv med en mand i undertal burde holdet ikke have lukket to mål ind i de sidste fem minutter, men han holder ikke hånden over sin back i skurkerollen.

For selv om Jelert kun er 20 år, er han ingen vårhare på den store scene.

– To mesterskaber, to Champions League-deltagelser, pokalsejr og to sæsoner for FC København. Der er masser af læring endnu, men vi snakker ikke om en ung spiller, mener træneren.

– Det var ikke en gang i en en-mod-en-situation. Han tabte bolden. Han skulle bare blive stående på fødderne. Det må bare ikke ske.

Sponsoreret indhold