Sport24. august 2022

Luftsirener afbryder ukrainsk fodboldkamp tre gange

Holdene tilbragte 145 minutter i beskyttelsesrum under afbrydelserne

Ukraine har trodset krigen og genstartet sin fodboldliga, men situationen volder stadig store problemer for fodboldklubberne.

Onsdagens kamp mellem Rukh Lviv og Metalist Kharkiv måtte afbrydes tre gange, da luftsirener lød over byen i det vestlige Ukraine.

Samlet set endte kampen med at vare 4 timer og 27 fra første til sidste fløjt, skriver AFP. Gæsterne fra Kharkiv trak sig sejrrigt ud af opgøret med 2-1.

Holdene tilbragte 145 minutter i beskyttelsesrum under afbrydelserne, men der blev ikke registreret angreb i området.

Fodbolden i Ukraine blev sat i bero, da Rusland invaderede landet for et halvt år siden.

Ligaen blev suspenderet af hensyn til sikkerheden, og der blev ikke kåret en mester i 2021/22-sæsonen.

Nu er der igen fodbold på programmet i Ukraine - dog uden tilskuere.

Tirsdag blev den bedste række sat i gang med fire kampe, hvor storklubben Shakhtar Donetsk blandt andet spillede 0-0 mod Metalist 1925.

Holdene repræsenteres hovedsageligt af ukrainere, og i onsdagens dyst mellem Rukh Lviv og Metalist Kharkiv var der blot to udlændinge på banen.

Udenlandske spillere tilknyttet klubber i Ukraine eller Rusland har siden invasionen haft mulighed for at få suspenderet deres kontrakt uden konsekvenser.

Den ordning er blevet forlænget, så den gælder for denne sæson også.

Brasilianske Talles og nigerianske Viv Solomon-Otabor har dog valgt at blive. Derfor er de stadig en del af Rukh Lvivs spillertrup, og de var begge med i onsdagens nederlag.

Sponsoreret indhold