Louis Glismann: Folk tror, vi er voldspsykopater

Dækningen af 32-årige Louis Glismanns karriere er nærmest ikke eksisterende I Danmark, selvom MMA (mixed martial arts) har vokset sig kæmpestort på verdensplan.
Danskeren har for nyligt kvalificeret sig til semifinalen i den største MMA-turnering i europa - med en præmiesum på en million euro, så hvorfor løber han ikke med opmærksomheden hos de danske sportsmedier?
- Jeg tror, der har været noget berøringsangst i de store medier med det, og der stadig er et narrativ om, at vi er nogle voldspsykopater, fordi vi slås i et bur, forklarer han i SE og HØRs sportspodcast "Af banen".
- Det er nok en kulturting. Danmark har ikke været et kampsportsland traditionelt set, selvom boksning har været stort i Danmark, f.eks. når Kessler kæmpede.

Der er dog et par danske navne, som sikkert ringer en klokke hos de fleste danskere, mener Louis.
- Når jeg taler med folk, så kender de Mark O. Madsen og Nicholas Dalby.
Fordi de kæmper i UFC, som er det største forbund?
- Ja, til dels. Men der er mange store forbund i Asien, England og Europa.
Lige nu kæmper Louis i et af de største europæiske forbund, OKTAGON MMA, og det er en lidt anden opmærksomhed han oplever, når han er ude for Danmarks grænser.
- Når jeg er i Tjekkiet, så er jeg en celebrity. Jeg kan ikke gå ret langt på gaden, inden der kommer nogen og vil have selfies med mig. Det er meget sjovt at prøve, smiler han.
Mangler ikke empati
Selvom Glismann elsker sin brutale sport, så understreger han samtidig, han er kærligt og roligt menneske. Han er hverken afstumpet eller mangler empati.
- Absolut nej. Vi er nogle af de mest fredfyldte mennesker, vi har ikke behov for at slås. Det gør vi rigeligt til træning.
- Jeg træner sammen med folk, som er læger og arbejdsløse. Jeg træner sammen med politimænd og kriminelle.
Og modsat hvad man måske skulle tro, så har kæmperne den største respekt for deres modstandere. Trashtalk og dystre miner ved indvejningen, er ifølge Louis bare en del af at sælge sporten.
- Når man er i buret, så tænker man ikke på, om det gør ondt på ens modstander, men efter kampen har man den største empati. Det er altid med krammer bagefter og dyb respekt for modstanderen, fortæller han.
Næste gang Louis Glismann skal kæmpe i buret, er 16. september i Frankfurt ved semifinalen i turneringen Tipsport Gamechanger.