Sport23. april 2024

Løberen Sara Benfares er blevet testet positivt for EPO og testosteron

Hendes far havde forklaret, at hun var nødt til at tage tilskudene på grund af alvorlig sygdom
Sara Benfares.
Sara Benfares.
 Foto: Angelika Warmuth/picture-allianc

22-årige Sara Benfares er blevet udelukket fra al konkurrence i fem år, da hun er blevet testet positivt for både EPO og testosteron.

Mellemdistanceløberens far havde ellers - præcis en dag efter offentliggørelsen af ​​den positive dopingtest med EPO og testosteron - en forklaring klar. I et interview påstod han, at hans datter havde knoglekræft, og at de ikke havde tid til at få en dispensation til at tage en dosis EPO.

De tyske dopingmyndigheder har angiveligt ikke været bekendt med Benfares påståede sygdom, og har slået hårdt ned på løberen:

- Sanktionen afhænger af graden af ​​skyld. I den foreliggende sag er der også tale om skærpende omstændigheder.

- Alle konkurrenceresultater for Sara Benfares opnået i perioden fra 28/09/2023 til 23/01/2024 skal annulleres med alle deraf følgende konsekvenser, herunder tab af medaljer, point og præmier, skriver NADA (tyske dopingmyndigheder, red.), der lægger vægt på, at 'stofferne er taget og brugt kontinuerligt over en vis periode.

Søsteren er ifølge Expressen også testet positiv for EPO, hvilket ikke gør sagen mindre mystisk.

Spørger man den tyske dopingekspert Fritz Sörgel, er han da heller ikke i tvivl om, at noget er helt galt med forklaringen.

- Det hele er et puslespil. Men er kræftdiagnosen blevet bekræftet af en onkolog? Det ved vi ikke noget om. Det faktum, at NADA indgav en klage, viser, at man ikke tror på historien, siger han, og giver udtryk for, at han ikke selv tror på familiens historie:

- Billedet forstærker stærkt mistanken om, at der ligger kriminelle hensigter bag for at bringe en atlet til toppen, siger den 73-årige ekspert adspurgt af SPORT1.

Sponsoreret indhold