Sport6. maj 2024

Lionel Messi i sorg: Fodboldlegenden César Luis Menotti er død

Hyldesterne er væltet ind fra blandt andet Lionel Messi til den tidligere argentinske landsholdsspiller og landstræner César Luis Menotti, som er død i en alder af 85 år
Lionel Messi og resten af Argentina har mistet et stort fodboldikon. César Luis Menotti, som var landstræner for Argentina, da de i 1978 vandt deres første VM, er gået bort i en alder af 85 år.
Lionel Messi og resten af Argentina har mistet et stort fodboldikon. César Luis Menotti, som var landstræner for Argentina, da de i 1978 vandt deres første VM, er gået bort i en alder af 85 år.
 Foto: Nathan Ray Seebeck/Reuters/Ritzau Scanpix & Ronaldo Schemidt/AFP/Ritzau Scanpix

LÆS OGSÅ: Konen er gravid: Stjernen skal være far for tredje gang

Argentina har søndag mistet et af landets fodboldikoner.

I en alder af 85 år er César Luis Menotti gået bort.

Dødsfaldet har givet genlyd i fodboldverden.

FIFA og FC Barcelona har blandt andet hyldet den tidligere landstræner, og det har også den måske bedste fodboldspiller nogensinde.

På en Instagram-story har Lionel Messi lagt et billede op fra et møde med César Luis Menotti.

– En af de største i fodboldens verden har efterladt os. Kondolencer til hans familie og elskede. Hvil i fred.

https://imgix.seoghoer.dk/2024-05-06/messi.png
 Foto: Instagram

César Luis Menotti var i 10 år aktiv som spiller, hvor han blandt andet spillede med Pelé i Santos.

Han var også forbi det argentinske landshold, men det er trænerkarrieren, som han vil blive husket særligt for.

Den begyndte i 1970 – samme år som han stoppede sin karriere – da han for en kort stund trænede Newell’s Old Boys. Selvsamme klub fra Rosario, som Lionel Messi tilbragte en del ungdomsår i.

I 1974 blev han landstræner for Argentina, og her skulle han ikke bruge mange år på at skrive sig ind i historiebøgerne.

Fire år senere – i 1978 – var Argentina værtsnationen til verdensmesterskabet, og her vandt de deres første VM-trofæ, da César Luis Menotti var landstræner.

I hjemlandet er efternavnet Menotti blevet synonym for konceptet om at spille fodbold på den rigtige måde. Selv beskrev han måden med ”at et mål skal være en aflevering ind i nettet”.

Trænerkarrieren sluttede i 2007, men 12 år senere blev han igen en del af det argentinske landshold, da han fra 2019 – 2023 var direktør for landsholdet.

Sponsoreret indhold