Sport16. maj 2024 (opd. 16. maj 2024)

Line Kjærsfeldt vraget: Nu reagerer hun

Badmintonspilleren savner en forklaring på, at det ikke blev hende, der fik OL-billetten i damesingle
Line Kjærsfeldt er træt af ikke at være blevet udtaget til OL. 
Line Kjærsfeldt er træt af ikke at være blevet udtaget til OL.
 Foto: Richard A. Brooks/AFP/Ritzau Scanpix

Badmintonspilleren Line Kjærsfeldt var en af tre damesingler, der indtil onsdag var i spil til en OL-billet. Men hun fik den ikke.

Billetten gik til Mia Blichfeldt, mens Kjærsfeldt og Line Christophersen blev sorteper.

Det er ellers Line Kjærsfeldt, der er øverst på verdensranglisten af de tre, og hun mangler fortsat en konkret forklaring på, hvorfor der ikke blev peget på hende.

Det fortæller hun til DR Sporten, som oplyser, at Kjærsfeldt af Badminton Danmark blev spist af med en kort forklaring om, at hun ikke "opfyldte udtagelseskriterierne for præstationer og niveau".

Det gælder ifølge DR både i forhold til OL i år og i forhold til potentialet frem mod OL i 2028.

- Det efterlader mig uden en konkret afklaring af, hvilke kriterier de præcist har dykket ned i, og hvilke resultater som måske danner baggrund for deres beslutning, siger Line Kjærsfeldt.

Hun har nu bedt om et møde med Badminton Danmark. Sportschef Jen Meibom fortæller DR Sporten, at han forstår skuffelsen og understreger, at det har været en svær beslutning.

- Vi ønsker ikke at dissekere og drøfte hvert enkelt resultat for hver enkelt spiller, men har selvfølgelig fuldstændigt overblik over de tre kvindesinglers resultater i OL-perioden og udtaget den spiller, som, vi vurderer, i højest grad samlet opfylder de to udtagelseskriterier, lyder det fra sportschefen i et skriftligt svar.

Line Kjærsfeldt er nummer 21 på verdensranglisten, hvor Mia Blichfeldt og Line Christophersen er placeret som henholdsvis nummer 22 og 27.

Sponsoreret indhold