Sport16. august 2023

Lewis Hamiltons unikke bil til 60 millioner smadret

Formel 1-kørerens specialfremstillede bil er forulykket i en tunnel, hvor føreren eftersigende er uskadt - det samme kan man ikke sige om køretøjet
Lewis Hamilton vil nok være ked af at se billederne af sin tidligere specialdesignede million-bil.
Lewis Hamilton vil nok være ked af at se billederne af sin tidligere specialdesignede million-bil.
 Foto: Ritzau Scanpix

Stjernekøreren Lewis Hamilton opnåede en ganske fin fortjeneste på syv millioner pund (godt 60 millioner danske kroner), da han sidste år solgte en af sine sjældne superbiler for otte-en-halv millioner pund.

Den 38-årige syvdobbelte verdensmester købte nemlig bilen i sin tid for den nette sum af 1,6 millioner pund, men nu er superbilens nye ejermand angiveligt kommet galt afsted i raceren, der har en topfart på hele 350 km/t.

Ethan Gale, en walisisk bilfotograf, har delt billeder af skaderne på bilen på Instagram, hvor han bl.a. skriver:

- Meget trist dag i bilverdenen i aften. En bil, jeg aldrig troede, jeg ville se. Lige siden jeg så bilen for første gang, har det altid været en drømmebil at krydse af på listen (at fotografere red.).

- Sent i eftermiddag er denne Pagani Zonda 760 LH, der tidligere var ejet af Lewis Hamilton, forulykket i Penmaenbach-tunnelen, Conwy, North Wales. Forhåbentlig får bilen en fuld restaurering og er tilbage på vejen i fremtiden.

På billederne kan man tydeligt se bilens omfattende skader, der nok kommer til at koste ejermanden en pæn sum penge at få udbedret hos mekanikeren.

Fototgrafen understreger i øvrigt i kommentarsporet, at han har fået bekræftet, at bilens fører skal være sluppet uskadt fra ulykken og beder alle huske, at menneskeliv trods alt er mere vigtigt end en bil - selv en til 60 millioner.

Den unikke bil med det lilla ydre, blev personligt bestilt fra Horacio Pagani - den argentinske grundlægger af Pagani, der producerer superbiler - af Hamilton for syv år siden.

Og trods den vilde pris, har bilen efter sigende langt fra været Formel 1-ikonets foretrukne:

- Zonda er forfærdelig at køre! Det er den bedst lydende bil, jeg ejer, men håndteringsmæssigt er det den værste. Jeg fik den med manuelt gear, fordi jeg ikke kunne lide Tiptronic-versionen, har Hamilton udtalt.

Parret var sammen on-off fra 2007 til 2015, hvor de endegyldigt gik fra hinanden. 
Parret var sammen on-off fra 2007 til 2015, hvor de endegyldigt gik fra hinanden.
 Foto: Jonathan Short/Invision/AP

Hamilton var i mange år kæreste med den Grammy-nominerede Pussycat Dolls-forsanger, Nicole Sherzinger.

Senest er han blevet kædet sammen med både sangerinden Shakira og norske Jenny Stray Spetalen, datter af den norske milliardær Øystein Stray Spetalen.

Sponsoreret indhold