Sport12. april 2024

Lewis Hamiltons bror åbner op om spilafhængighed

Nicolas' afhængighed nåede sit lavpunkt i 2017, mens hans storebror Lewis vandt verdensmesterskaber for Mercedes
Lewis Hamilton (39) med sin lillebror Nicolas Hamilton (32). 
Lewis Hamilton (39) med sin lillebror Nicolas Hamilton (32).
 Foto: Britta Pedersen/picture-alliance

Lewis Hamiltons halvbror Nicolas har i sin nye bog 'Now I Have Your Attention' afsløret, at han har kæmpet med en "altopslugende" ludomani, der sendte ham ud i en dyb depression i 2017.

Spilafhængigheden blev faktisk så omfattende, at han fik selvmordstanker.

Det startede ellers uskyldigt med et simpelt væddemål på en fodboldkamp. For hvad der svarer til små 20 danske kroner.

Men før han fik set sig om, spillede han sine penge op på onlinekasinoer og blackjack. Han har angiveligt spillet tusindvis af pund væk.

- Jeg ville have flere af gevinsterne - og tabet afskrækkede mig ikke rigtig. Det fik mig bare ind i en cyklus. Jeg kunne ikke lade være med at tænke på det - jeg ville bare tilbage til min computer, skriver han.

Blot to år tidligere skrev Nicolas historie ved at blive den første handicappede kører til at køre mod ikke-handicappede konkurrenter i British Touring Car Championship, og alt tegnede lyst.

Han er født med sygdommen cerebral parese, der tidligere er blevet kaldt 'spastisk lammelse'. Nicolas var oprindeligt kørestolsbruger, men efter årevis med opslidende, smertefuld træning, kunne han i en alder af 17 år gå helt uden hjælp.

Kan ikke tilgive

Men ludomanien blev så slem på et tidspunkt, at han blev tvunget til at sælge sin bil, en Mercedes C63, som han havde fået i gave af broderen, og Formel 1-verdensmesteren, Lewis.

- Jeg skammede mig så meget over at bruge denne fantastiske gave til at betale min skatteregning. Det føltes som om, jeg praktisk talt havde stjålet pengene fra min bror, og det har jeg aldrig tilgivet mig selv for, skriver han.

HAR DU DET SVÆRT?

Hvis du er i krise eller har tanker om selvmord, så sig det til nogen.

Ring til Livslinien på 70 201 201.

Livslinien har åbent året rundt fra 11-05.

Nedturen fik ham så langt ude i tovene, at han snart ikke kunne se en udvej, og han tænkte på, at gøre en ende på det hele.

- Jeg sad fast. Jeg havde en altan i min lejlighed, og jeg tænkte, hvad ville der ske, hvis jeg bare hoppede ud over den, fortæller han.

Men det gjorde han heldigvis ikke.

I dag har Nicolas heldigvis overvundet sin afhængighed og fortæller, at han er meget lettet over, at "spil ikke længere er et problem".

'Now I Have Your Attention' kom på hylderne i Storbritanien 11. april.

Sponsoreret indhold