Sport20. juni 2023

Legende raser mod toppen i engelsk fodbold: Det er noget rod

Gary Neville kræver, at Premier League omgående undersøger Saudi-Arabiens store pengeaftaler for stjernespillere
Eksperten raser mod toppen i engelsk fodbold.
Eksperten raser mod toppen i engelsk fodbold.
 Foto: Ritzau Scanpix

Den tidligere Manchester United-stjerne har selv lagt støvlerne på hylden for år tilbage, men han er som bekendt langt fra færdig med fodbold - særligt den, der spilles på engelsk græs.

Gary Neville dækker Premier League for TV-stationen Sky Sports, hvor han arbejder som både ekspert og kommentator. Og det er netop den hjemlige liga, han er meget bekymret for.

Den tidligere Manchester United-anfører vil nemlig have Premier League til at iværksætte en øjeblikkelig undersøgelse af de enorme summer, Saudi-Arabien pumper ind i engelsk fodbold i løbet af sommerens transfervindue.

https://imgix.seoghoer.dk/2023-06-20/image-002.jpeg
 Foto: Gary Neville Instagram

- Er der en chance for, at Premier League kan se nærmere på den saudiske handel som i NU!!!

- Få hurtigst muligt en operatør på sagen, der er hurtig nok til at stoppe disse ting ved kilden! Hvis det ikke ser rigtigt ud, er det nok ikke rigtigt! Uafhængighed er påkrævet hurtigst muligt. Styringen af ​​vores spil er noget rod!, raser han i en story på det sociale medie Instagram.

Nevilles opfordring kommer på baggrund af bekræftede- og forestående handler mellem Premier League-hold og saudiarabiske hold i sommerens transfervindue. Her er Wolverhamptons stjernespiller Ruben Neves f.eks. allerede blevet solgt til saudiske Al Hilal.

Chelsea er eftersigende i forhandlinger om flere spillere i overskud. Bl.a. med klubben Al-Nassr og en aftale om den marokkanske fløjspiller Ziyech, som ønsker at slå sig sammen med Cristiano Ronaldo.

Kalidou Koulibaly vil sandsynligvis slutte sig til Al-Hilal for omkring 30 millioner euro. Og Édouard Mendy, der mistede sin plads i målet til Kepa Arrizabalaga i sidste sæson, vil sandsynligvis skifte til Al-Ahli, skriver bl.a. The Guardian.

Og handlerne bliver ikke mindre opsigtsvækkende af, at Saudi-Arabiens offentlige investeringsfond - som ejer 80 procent af Newcastle United - er store investorer i Chelseas majoritetsaktionær, Clearlake Capital. Det beskrev Mail Sport allerede sidste år.

Fonden har milliarder af pund i aktiver forvaltet af Clearlake. Clearlake købte 60 procent af Chelsea i en overtagelse på svimlende 4,25 milliarder pund sidste år med den amerikanske forretningsmand Todd Boehly i spidsen for konsortiet.

Trods dette insisterer Chelsea-kilder på, at der ikke var nogen saudisk involvering i købet af klubben og derfor ingen potentiel interessekonflikt med Newcastle, der konkurrerer i de samme turneringer.

Sponsoreret indhold