Sport14. oktober 2022

Legendarisk fodbold til salg: I mål med "Guds hånd"

Til november kan man købe den fodbold, der blev brugt til at score et af de mest legendariske fodboldmål nogensinde
I dette moment scorer Diego Maradona med hånden og ikke hovedet, som dommeren ellers troede. Målet blev efterfølgende legendarisk.

Samlere med dybe lommer får mulighed for at købe en bid af fodboldhistorien.

Den fodbold, som i 1986 røg i mål efter et møde med "Guds hånd" - Diego Maradonas venstre hånd - skal i november på auktion. Det sker hos det London-baserede auktionshus Graham Budd Auctions.

Bolden forventes at blive solgt for 2,5-3 millioner pund. Det svarer omtrent til 21-26 millioner kroner.

- På grund af boldens historie forventer vi, at det bliver en meget populær auktion, meddeler auktionshuset.

Budprocessen starter 16. november.

Sælgeren er den tunesiske fodbolddommer Ali Bin Nasser, der fejlagtigt lod Maradonas berømte scoring blive godkendt.

- Bolden er en del af den internationale fodboldhistorie, og det føles som det rette tidspunkt at dele den med resten af verden, siger sælgeren.

Målet blev scoret seks minutter inde i anden halvleg af VM-kvartfinalen mellem Argentina og England i 1986.

Blot fire minutter efter den kontroversielle scoring til 1-0 lavede Diego Maradona også målet til 2-0, da han med et af tidernes bedste solomål driblede et halvt engelsk hold og lagde bolden i et tomt mål.

Argentinerne vandt 2-1 og blev senere verdensmestre.

I foråret blev Maradonas trøje fra kampen solgt for et beløb svarende til lidt over 60 millioner kroner, hvilket var mere end det dobbelte af, hvad auktionshuset Sothebys havde forventet.

Det gjorde trøjen til tidernes dyreste sportsobjekt.

Den rekord blev dog slået i september, da en Michael Jordan-trøje fra NBA-finaleserien i 1998 blev solgt for cirka 75 millioner kroner.

Diego Maradona døde i november 2020 af et hjerteanfald efter at have kæmpet med helbredsproblemer i en årrække.